Pages

Monday, September 6, 2010

Website TV3 Diserang?

Tadi cuba masuk website tv3, tapi tak boleh masuk pula, kena attack pulak. Hmmm siapalah yang menyerang laman web tv3 ni?

"Reported Attack Page!. This web page at www.tv3.com.my has been reported as an attack page and has been blocked based on your security preferences. Attack pages try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system.

Some attack pages intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners."

Apa-apa pun diharap ianya kembali pulih.

20 comments:

DaHLia said...

Malware lagik..mcm yang GB kena...DJ suka men redah..hahaa

anyway, bukan nak tuduh sesiapa, rasanya ada pihak xbertanggungjawab menyerang Malaysia melalui website2 yang popular dan akan menjadi hangat.

DaHLia said...

Video Penarikan balik dah ada kat Youtube...

Video Iklan Raya TV3 ditarik balik - Blog aku Trafik Jammed

ardinihumaira said...

sebab tu dni tukar balik ke blogspot.. guna domain tu ada yang cakap malware.. huhu... skang tv 3 lak. iskkk gerun2

azzey said...

Sharinginfoz: np blh jd mcm tu ye?

eelobor said...

canggih manggih la sesape yg atack2 nih. ape kejadah la nak buat tak tentu pasal

relevan said...

Uiks..bahaya ni..dah boleh serang serang lagi..

relevan said...

Uiks..bahaya ni..dah boleh serang serang lagi..

fanadz said...

kesian kena attack pulak. sapela punya keje nih. gengblogger pun tak ok lagi. saya punya blog yang ada banner gengblogger pun terkena tempias malware. ada kawan saya takleh bukak blog saya especially bila guna google chrome.huhu.last2, saya buang dulu banner GB tu.

sahromnasrudin said...

salam..ini kes iklan raya tahap tak matang tue la huhuhuhu

[z@ck] said...

mcm tu sekali tv3 kena hentam.kesian.huhuhuhu

maslinamansor said...

ada orang try kacau ker...?

Lagenda said...

Apa guna depa attact website tu?

Cik Wanie said...

patutlah td try masuk ke tv3 dot com x bole,
rupanya dah kena serang hendap,
ish mcm2 hal....:)

akuanakpahang said...

Agak3nya dia org suka main serang2 kut. Ada kaitan dgn iklan raya tu ker?

babyblogger said...

mungkin zack betul..ngam2 lepas iklan raya je kena serang ni.

Anne said...

Ada kaitan dgn iklan raya tu kot??isshh...

Al Gojo said...

Anggaplah ia sebagai pembalasan diatas mempersendakan AGAMA ISLAM....

velasrizal said...

ramai tak puas hari dgn tv3 kot..

Kuih Raya Tunjuk - Tunjuk

Kancilbiru said...

eh ye ke? tak perasan pun...hihihi

nuriz said...

kena serang lagi ke..hari tu dah ok..masuk website tonton.com.my je le ada rncgn semua yg di bwh media prima.