Pages

Thursday, September 2, 2010

Berapa Kerap Top-up Prepaid

Ramai juga yang menggunakan prepaid untuk handphone kan. Tapi persoalannya berapa kerap anda top-up credit? Based on the survey, lebih kurang 50% berbuat demikian setiap minggu dan lebih 1/3 menambah nilai kredit telefon sebulan sekali dan selebihnya dua minggu sekali.

So macam mana pulak dengan anda semua? Bagi saya guna post-paid so tak ada experience pra-bayar ni.

27 comments:

Azman Roslan said...

terpaksa topup stiap minggu.. heheh

anastasyea said...

kita topup sekali sebulan .. topup RM50.

Bro Framestone said...

bro depend pada penggunaan tapi sellaunya reload lepas tamat tempoh je la he..23x

xtergerak hati nk pakai post-paid

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

sahromnasrudin said...

salam..sebulan sekali RM 30 huhuhuh

sabree hussin said...

I pun topup sekali sebulan
RM100 terus, pastu claim dekat company wahaha

lydzar said...

sama mcm u..pakai post paid. tak pening den nk top up2 dah

~aSHa~ said...

sebulan sekali - 2 kali...50-100.

walau jumlah tu guna tiap2 bulan tetap takmo guna post paid...

makdara TERDIVA said...

tiap2 minggu top-up..sbb wajib tipon anak tiap2 hari..penah pakai post-paid tp mcm x displin..huhu

LyNn HaMzAh said...

dulu pakai prepaid...tp asyik duk kerja nak top up jer...baru2 dah tukar ke post paid...senang sket...tak yah nak asyik top up jer...

relevan said...

Top up kompeni tanggung..RM150 sebulan..

eelobor said...

susah pakai prepaid....guna post paid lagi senang & menjimatkan. tapi perlu displin diri

ardinihumaira said...

topup jarang sangat kalau tak bermms :p

azzey said...

SHARINGINFOZ: NORMALLY 2 MINGGU SKALI

Ery Farieha said...

disebabkan gune youth pack dan u-pax, so x perlu topup selalu
hahaha

Ika Razak said...

RM 10 dua minggu sekali.. ( cume gune hp bile penting je.. bile dah beli Iphone nanti baru nak tukar post paid.)

Nur Fannun said...

brgntung pd penggunaan..ble nk hbs bru topup..expired date lmbt lg..2014
kdg rm3 thn smpi 2 bln..

Mana pergi CHATBOX & Siapa LUCKY FOLLOWER?

Anna Da Lady said...

Dulu masa zaman bejar undergrad, top-up RM50 atau RM30 dua kali dalam sebulan.Depend on penggunaan. Skang dah kerja.Langgan postpaid RM50.But, selalu tak sampai limit RM50 yang disediakan.Rasa rugi plak.Tapi, nak buat camnekan?Guna jelah.

Hazzy Ishak said...

tengok keadaan, kalau memerlukan memang selalu top up

maslinamansor said...

masa pakai prepaid.... tiap2 minggu topup RM10 kadang2 sampai RM20 seminggu. Tapi sekarang dah pakai post paid... save...!!!

Hariz said...

Hariz topup RM3 Setahun.. hahaha
leh caye ke?

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam..
xtentu la..
kadang cpt abes..
kdg2 lambat abes..
tgk keaadaan gak..
hhuhuhu..

Azwan Azmi said...

RM5 untuk semingu..ada 2 nombor jadi RM 10 la..tapi kadang2 ada jgak sampai rm30 seminggu.kes bergayut..

J.M.R said...

stiap bln saya ada budget utk top up nih..nak try kurgkan lah..huhuhu

n@m@n said...

post paid jugak..hehe

DS said...

Tapi memang betul la..Aq pun paling tidak pun mesti top up rm10 dalam masa sebulan..x de top up memang x sah..

BN Youth Lab
Mohor Maju Berwajah Baru

Kancilbiru said...

topup setiap minggu...atau setiap kali habis topup la..hehehe

Sharinginfoz said...

memang ramai betul guna prepaid kan dah le maybe ada yang lebih daripada 2 telefon, apa-apa pun guna secara bijaksana