Pages

Saturday, September 4, 2010

Keputusan Kelayakan Euro 2012: England 4-0 Bulgaria

England membelasah Bulgaria dengan 4 jaringan berbalas 0 di perlawanan pertama di Wembley. Hat trick telah dijaringkan oleh Jermain Dofoe pada seawal minit ke-3, 61 dan 86. Satu gol lagi dijaringkan oleh Adam Johnson pada minit ke 83.

Pada perlawanan-perlawanan lain, keputusan adalah (TERPILIH-merah bermain di tempat sendiri):
  • England 4-0 Bulgaria (Defoe 3' , 61' , 86', A. Johnson 83')

  • Iceland 1-2 Norway (H. Helguson 38' : Hangeland 58, Abdellaoue 75')

  • France 0-1 Belarus (Kislyak 86')

  • San Marino 0-5 Belanda (Kuyt 16'-penalti, Huntelaar 38' , 48' , 66', Van Nistelrooy 90')

  • Belgium 0-1 Germany (Klose 51')

  • Liechtenstein 0-4 Sepanyol (Torres 18' , 54', Villa 26', Silva 62')

  • Estonia 1-2 Itali (Zenjov 31' : Cassano 60', Bonucci 63')

  • Latvia 0-3 Croatia (Petrić 43', Olić 51', Srna 82')

  • Sweden 2-0 Hungary (Wernbloom 51' , 73')

  • Portugal 4-4 Cyprus (Hugo Almeida 8, Raul Meireles 29', Danny 50' : Aloneftis 3', Konstantinou 11', Okkas 57, Avraam 89)

PREVIOUS ENTRY

Perlawanan kelayakan Euro 2010 antara England dan Bulgaria akan disiarkan secara langsung oleh Astro Star Sports @channel 813 pada hari Sabtu 4 September 2010 pada pukul 2.55 pagi. Keputusan terkini akan dikemaskini kelak. First game ni akan berlansung di Stadium Wembley, London pada pukul 8 malam waktu tempatan. Kiranya perbezaan waktu Malaysia dan England 7 jam kehadapan.

Lain-lain perlawanan adalah antara Estonia vs Italy (Supersport 3, 2.40 pagi) dan San Marino vs Belanda (Supersport 2, 2.25 pagi).

Mengikut telegraph, barisan kemungkinan adalah:

England (4-4-2): Hart; G Johnson, Jagielka, Upson, A Cole; Walcott, Gerrard, Barry, Milner; Rooney, Defoe.

Bulgaria (4-4-2): Mihaylov; Manolev, Ivanov, Stotanov, Minev; Peev, Angelov, S Petrov, M Petrov; Bojinov, Popov.

England yang berada di dalam Kumpulan G bersama-sama dengan Bulgaria, Switzerland, Wales dan Montenegro. Rasanya England tidak menghadapi masalah untuk melayakkan diri ke Euro 2012 nanti.

Senarai negara-negara dan juga kumpulan adalah seperti di atas. By the way, perlawanan ini diadakan setiap 4 tahun dan juara-juara yang lalu adalah:

sumber: uefa.com

13 comments:

Joy said...

pttla kedai mamaks skrg penuh dgn peminat bola ;)

naz said...

england tanpa lampard dan terry boleh kah? harap boleh

velasrizal said...

spain sapu lagi lah kali ni..

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
arap2 england layak la kali ni..
mase world cup dah malu..
xkan nak malu lg kan..

ardinihumaira said...

:D

saper akan menang agaknya ye..

relevan said...

Masih berkuasa lagi England ni..

darkbatman said...

aku da x minat england.. aaa.. sejak kalah ritu sumpah xnk minat dh.ahahaa

PinQib said...

go go englang!~~

kak ina kl said...

apasallah diskaun tu untuk sebelah malam..malam lagi bahaya..banyak boleh jumpa terutamanya hantu

Lagenda said...

Yg PALING BESH, england menang! Yeeeehaaa!

Akram Razali said...

Aku dah ckap da...adam johnson mmg bagus. Pak capello dari dulu xnk dgr b4 world cup dulu.

ProfHariz said...

English Best!


New Entry ProfHariz
Lagu Raya Pilihan Hati Korang?

velasrizal said...

cayalah defoe hatrik tu...