Pages

Sunday, September 26, 2010

RM3.89 satu tapi RM8.59 untuk dua? Tesco Ampang

Hari tu pi le Tesco Ampang pas tu terpandang le cheese sausages ni. Satu peket RM3.89. Biasalah kot harga tu untuk 6 batang kan.


Tapi yang peliknya bila tengok kat sebelah untuk twin packets, RM8.59 pulak. Hmmmm cuba lah kira or saya tersilap kira? Apa-apa pun, jadilah pengguna yang berhemah sebelum kita beli apa-apa, tengok tanda harga dulu ya.

16 comments:

~aSHa~ said...

wah mesti kalo org main amik je rasa murah dah tu beli yg twin pack..padahal tertipu..aritu ada member terperasan harga mcm ni jugak...kat mana tah..dia kata baik beli 2, tapi asing2..bukan yg twin pack tu..jadi mahal plak ye

nur said...

kalau tak perasan memang rugi la.. pernah terbeli lychee dlm tin yg expired..
ALL IN ONE

ShaZlan said...

haisss...
mau kene tipu idup2 selalu ngan Tesco camnieh... O_O

p/s:berhati2 ketika membeli, itu paling utama.

Faizal@PeJAY said...

tipu dalam senyap tu

Mr PenyuBiru said...

maybe sebab platik ketiga tu mahal kut.hehe..

betul tu.kena berhati² ketika membeli.jika silap yg rugi kita.

cikgu isza said...

kalau saya.. saya ambil dan pergi tanya..

che fara a.k.a fanadz said...

huhu.hati2 ya.

appledia said...

Depa neh fail matematik kot.Tuh yang salah kira.Tak pun calculator da 'wengg'^_^

Tula wajib kire2 dulu sebelum beli hoke.

Zairie Husin said...

setuju dgn cikgu isza.. ambil pegi tanya bangla kat situ.. hehe

zairie recently posted:
kereta idaman lelaki

Wahida Nasution Thakhrim said...

tak kisah la risalah dari tesco ke giant ke apa ke semuanya saya bandingkan dulu.. dah puas hati baru beli.. wakaupun dari lain2 pasaraya..

ardinihumaira said...

dni pon pernah kena.. nasib baik masa tu dni ada cukup duit nak bayo.. sedih, kan. huhu

Azwan Azmi said...

itulah kadang-kadang pergi beli ingatkan yang twin lagi murah...lepas ni kena tengok betol2 harga tu...kalau tanya bangla dia tahu angguk2 geleng2 aje

the bert said...

aku rase dia tersalah guna equation time kire ni..hahaha..

relevan said...

Sungguh mengelirukan bila harga jadi begini..

amirah said...

lorrr...gitu? sape yg tk rajin nk tgk harga main amik je sah2 la trkena

azzey said...

Sharinginfoz: mahal tu sebenornya.....survey dulu harga betol2 sblm beli.....