Pages

Monday, September 27, 2010

Kenderaan Ke Tempat Belajar

Mengikut survey yang dijalankan terhadap 160 pelajar, majoriti of them (33%) pergi ke tempat belajar menggunakan kereta. Wow, nampaknya pelajar-pelajar sekarang memang mendapat kemudahan yang terbaik untuk menimba ilmu.

Masih ingat dahulu pergi ke dewan kuliah berjalan kaki sahaja. Di samping itu, 26% menggunakan motosikal. Apa yang penting lesen kena ada dan bawa baik-baik.

Tak ramai kan pi dewan kuliah naik basikal iaitu kurang daripada 10%. Yang ni memang bergaya sihat tapi maybe tak ada prestij kan. Apa-apa pun tak kisahlah janji niat kita nak tambahkan ilmu pengetahuan.

12 comments:

aque said...

saye jalan kaki jew.. huhuhu

ardinihumaira said...

dulu pon dni duk uitm jalan kaki je... skang bawak kete sebab belajar dekar dngan rumah. jadi abah kasi bawak kete dia.. kete sendiri tak de ;p

relevan said...

Mesti ada kenderaan..sekurang kurang beskal..sebab jarak kesatu tempat jauh..

♥Azie♥ said...

saya naik bas...

DKosongLapan said...

mak aiiiii bebudak sekaghang niii....pegi koje naik keghete???.....uiiii.....awok udah koej baghu mampu pakei keghete....itupun kekadang termiss sebulan membayonyee...

~aSHa~ said...

ikut keadaan...dan tmpt menginap student jugak kan..

kalo kat kampus uitm mostly duk dlm kampus..so kalo dekat jalan kaki beramai2...kalo bilik kuliah jauh naik kenderaan....

kalo kat jepun..pg keje pun org naik basikal...gaji byk tapi simple je org sane...compare dgn org malaysia...gaji ciput lagak lebih...eh tiba2 masuk bab org bekerja lak...relevan tak?

iza said...

Salam...

Kita jln kaki je dulu walaupun ada lesen dan ada motor sbb mama aku tak benarkan bawa motor.dia risau aku naik motor sorang2 kat atas jambatan pulau pinang tu....huhu.

rasp said...

i pun dolu2 jalan kaki je...
and true...
i tgk my kezen yg stil study...
hepi je bawa kete gi U....

izee said...

tambah2 klu fakulti bukit2 mmg klu xde transport..nk xnk kene drive or riding..

the bert said...

aku nek moto..sbb moto je ade..klu nek bas mmg tiap2 ari kena tinggal dgn bas..klu jln kaki..mmg x larat r..

Fitrihadi.com said...

saya ada moto je..nak guna keta tak mampu lagi walaupun dan berangan besar nak ada kereta...adoiii

azzey said...

Sharinginfoz: dulu ms skolah nek beskal je.....huk3....bebudak skrg mmg bertuah!