Pages

Friday, September 10, 2010

Kereta Dicuri Pagi Raya

Salam semua dan selamat sejahtera. Selamat menyambt hari raya aidilfitri. Just nak share kereta my in-law pagi aya tadi dicuri. Hmmmm, manusia ni telah merosakkan mode raya betul.

Pagi tadi kul 8.15 perasan yang kunci bonet kereta telah diumpil dan dicabut. So tak terfikir pulak perkara-perkara negatif, ingatkan nak curi benda lain, pas tu balik rumah leih kurang puul 9.30 pagi kereta tu dah tiada.

Mak mertua cakap dah call polis dalam pukul 9.00 pagi. Then tadi lepas aja balik sembahyang terus pi balai polis buat laporan. Kat sana, ada lagi dua orang buat laporan pecah rumah.

Anyway nak share modus operandi (MO) pencuri tu. Dia ambil or keluarkan kunci pas tu duplicate. Then bila tak ada orang terus larikan kereta.

16 comments:

hans said...

wah
risau plak keadaan motosikal di rumah sewa
minta2 semuanya selamat
amin


P/S : Hish! Bangla Nih! Potong Stim Betul Lah!!!

noor afzan said...

camne dia amik kunci?

velasrizal said...

iskh iskh.. pencuri ni x beraya ke..
manusia xberaya ada gak rupanya..

Kyuubi_85 said...

dah mcm2 kes skrg ni.. lebih baik berwaspada di lain hari... pastikan semua dlm keada yg baik...

kyuubi

ribena.illina said...

aduhh. tu bikin jiwe kabuttt jek bile jadi cam tuh

papepon selamat ari raye ye. hee~

miss cloudy said...

sorry to hear abt dat.. megadulah kepadaNYA...

Ahmad Hidayat said...

Perh..dasyat2..

hazman aka species1980 said...

Haish.... diorang pun suka amik kesempatan time raya2 nie

kisahsensasi said...

hmmmm.... adakah wajar nak pasang CCTV ....?

eelobor said...

yang mana satu bro hilang kereta?

hamzah ian said...

mcm2 skrg ni..

sasuke said...

smla...kete kak sy kena curi sehari b4 raya...x hati perut tul org yg curik kete tu...abih x raya thn ni..

Sharinginfoz said...

hans: harap semuanya selamat

noor afzan: dia tak ambil kunci tapi satu ketul tempat masukkan kunci dia ambil then from there dia buat kunci

miss cloudy: thanks, from what i see he is so calm

kisahsensasi: memang plan nak pasang cctv tapi tengah renovate sekarang

eelobor: the one with kereta putra

sasuke: sorry to hear that, memang teruk betul manusia macam ni kan

cikgu isza said...

tumpang simpati..
pencuri memang suka cari peluang di waktu begini..
huh!

relevan said...

Hanya tumpang simpati juga..berdoa lah pada Tuhan..

miss nina said...

moga2 dapat bertemu kereta tersebut semula.
saya turut bersimpati dengan kejadian ini. semua harus lebih berhati-hati selepas ni