Pages

Monday, September 20, 2010

Jom Tengok Siapa Link Your Blog

Hari tu masa buka twitter, dapat le tweet from denaihati mengenai macam mana nak tahu siapa yang letak link ke blog kita or backlink or inlink. So kalau nak tahu lebih lanjut, jom.

Boleh masuk blog inlink, then masukkan your site's address pas tu tunggu le diaorang analyse. From there anda tahu le siapa yang letak backlink dan berapa banyak hits yang masuk from that particular blog / site. Since saya pun baru belajar, tak tahu apa maksud inlinks (page) or inlinks (domain). Article asal mengenai benda alah ni kat socialmouth.

Jom apa lagi kita layan.

33 comments:

ardinihumaira said...

dni nak cuba sekarang :D

velasrizal said...

baru tau ramai yg link aku sebenarnye..

Lagenda said...

mak pun nak cubalah..

sahromnasrudin said...

baru tahu..tq atas info ini ya

LiNda said...

ok done !

eelobor said...

byk bnda baru blh belajar

Lagenda said...

Aloo boss,pd td masuk baca n3 dan komen n3 ni ok lg..skrg ni, ada malware la plak! Dr CK3534 punya blog. Harap maklum..

Ni terjah pun slamber kodok je amik risiko nih..Kang klu En sharing tatau, mak gak yg x leh baca n3 baru..huhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

harus try !

Kyuubi_85 said...

aku pun nak try.. hehe

luahfikiran said...

SALAM,
TERIMA KASIH. INFO YANG CUKUP BERGUNA. LF AKAN CUBA NANTI !

maslinamansor said...

mas dah buat tapi tak faham gak apa itu inlinks tue.

Anak Perak said...

thankz 4 info

Alimaz-Kembara Terasing said...

tengah mencuba....

kak ina kl said...

dah buat dah..akak ambil N3 ni yer..nak buat kat blog..nak sharing dgn orang lain..nanti akak linkkan kamu dan denaihati yer..tq very much

relevan said...

tq info..jap lagi nak try geledah situ..

Sharinginfoz said...

lagenda: thanks for the info, dah remove ck3534

kakinakl: boleh aja

Aizat Shafiq said...

info berguna...
thanks...
=)

Anna Boleyn said...

tengah cuba.. :)

HiGHNeSS FiQ said...

dah try, but yet still not understand~

btw, kat mne yg kite de comment, sume dy tnjuk.. xtw byk mana yg org klik dr that site.. hehe

thanks, 4 da info~

Anne said...

wah bagus info ni!!
tks for sharing:)

cikgu isza said...

nak g ngintai ni..
thx..

Fina Fento said...

thanks. dah try :D

DaHLia said...

DJ ada di situu..hehe


bro, ada Malware... bighandesign ...

ramadhanblog said...

sekarang pun blogger da tambah item stats kan. fungsi ia untuk cek backlink jugak aku rasa. kalau tak silap la. kalau salah tlg tunjukkan

sabree hussin said...

dah buat tapi macam tak paham pulak nak baca hasil analisis tu

Wan Haffiz said...

thanx for this,,
tapi link tu sume nampak mcm blog2 yg kita tinggalkn komen je..

nur iema said...

ok xda sapa link
sekian.
T_T

muchang said...

wow banyak nye backlinks!! tapi komen yang kita tinggal kat blog org laen pun masuk list jugaakk, so not necessarily bagus :(

muchang said...

749 backlinks wow, betul ke ni?

AnL Mama Glam said...

mamaG pon dah cb.. mmg usefull.. thanks

hazman aka species1980 said...

hmmm.... benda nie ade kaitan untuk naikkan pagerank blog kita ker ?

azzey said...

Sharinginfoz: sy nak cuba ni...

zuar said...

bagus ni bro..thanks^_^