Pages

Thursday, September 16, 2010

Nuffnang Keluar Kosmo: Pendapatan Lumayan Dengan Nuffnang

Selepas mendapat tahu from kancilbiru so pi le baca article kat kosmo mengenai nuffnang. dengan tajuk Pendapatan Lumayan Dengan Nuffnang.

Pendapatan sampingan daripada Nuffnang memang lumayan kan, ianya disiarkan lebih 100,000 blog oleh lebih 3 juta pelawat sehari.

"Menurut Timothy Tiah, blogger mampu menjana pendapatan lumayan berdasarkan jumlah pelawat blog. Semakin tinggi jumlah pelawat semakin tinggi pendapatan sehingga mampu mencapai puluhan ribu ringgit dalam masa sebulan."

Mengikut kosmo, sehingga Ogos 2010, jumlah bloggers yang berdaftar dengan Nuffnang adalah 105,464 orang. Memang ramai kan?

Mengikut Timoty, "Bagaimanapun, untuk berjaya sebagai blogger yang berpendapatan tinggi, seseorang itu mestilah bekerja keras dan mewujudkan blog atas sebab yang betul. Ini kerana sekiranya blog diwujudkan semata-mata untuk mencari keuntungan, ia tidak akan berjaya,"

Untuk mengetahui lebih lanjut jom layan.

8 comments:

Kancilbiru said...

tak sangka kan, dulu join nuffnang suka suka ja, last last dah jadi sebahagian daripada kehidupan sy...

Kyuubi_85 said...

memang boleh buat duit dgn diorg ni

Lagenda said...

kagum dgn semangat anak muda yg begini..

J.M.R said...

inspiring so many bloggers..tabik spring to nuff!

sahromnasrudin said...

salam...alhamdulillah..semua rezeki datangnya dr Allah SWT

DKosongLapan said...

Salam.....
awok ade buat ceghite pasei bende ni semalam 15/09/2010. Cume tak uleh (ulas) secaghe (secara) lanjut je....

ceghitenye kat sini ---> Nuffnang

relevan said...

yer..mari kita buktikan bahawa kita juga boleh berjaya..

azzey said...

Sharinginfoz: mmg best berblogging! lg2 blh buat duit! :)