Pages

Thursday, September 2, 2010

Sekolah Bagi Pelajar Hamil

Mengikut thestar, Melaka akan membuka sekolah bagi pelajar hamil pada 16 September 2010 di Jasin. Buat masa ini terdapat 3 pertanyaan melalui Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) melalui hotline 06-2333333.

Ianya daripada seorang wanita yang berumur 30 tahun, seorang yang mengandung akibat dirogol dan sorang lagi from Negeri Sembilan.

Response adalah begitu lambat kerana kurang pendedahan mengenai kewujudan sekolah ini. Kerajaan Melaka akan memperuntukan RM500,000 setahun bagi menyelia sekolah ini termasuk dengan kos bersalin.

Pada pandangan saya, sekolah ini adalah wajar selagi ianya tidak mengalakkan hubungan yang terlarang dan bagi membantu mereka yang teraniaya atau menyesal atas perbuatan mereka. Ini adalah penting bagi membolehkan mereka meneruskan pelajaran.

15 comments:

maslinamansor said...

bagus juga sekolah ini diwujudkan. Sekurang2nya gejala pembuang bayi berkurangan...

Azman Roslan said...

harap sekolah ini bukan tempat bagi mereka yang sengaja beromen pastu mengandung.. kalau kena rogol takpe lah..

ardinihumaira said...

asalkan diorang tak pk cam tak pe wat keje terkutuk sebab kerajaan kasi sekolah sudah. huhuu kang bertambah bilangannya..

Fendy yOm said...

bgus2! ni laa slh stu usaha kerajaan nk mmbndung mslh pmbuangn bayi..huhu..
hrap xde yg slh tafsir, sklh tu d tbuhkn bkn tuk mggalakkn lbh rmai yg mgndung ..h0ho

J.M.R said...

jgn pasni kerajaan mengHALALkan mengandung luar nikah lak..

J.M.R said...

jgn pasni kerajaan mengHALALkan mengandung luar nikah lak..

syuE said...

bgus gak tu..tp takut makin betambah lak bilangan die sbb da de peruntukan cmtu kn..

manusia ni bkn phm baik buruk da..hahaha!

eelobor said...

yer, sepatutnya di buka hari ini namun terpaksa di tunda tarikh kerana masalah logistik seperti pengambilan staff dan lain2 lagi. secara pribadi aku pun turut bersetuju dengan sekolah tersebut.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

idea yang bodoh biasanya dari orang yang kurang cerdik ..tah la melaka ni...

Ery Farieha said...

cemane nak tau die dirogol ke rela?
huhuh

amirah said...

patutnya dh buka kan..pengerusi pun dh dilantik..view masing2 kan..tp saya setuju walaupun idea ni kontroversi..

relevan said...

Ini macam sekolah dewasa juge nih..

PinQib said...

sy x stuju, kalau sekolah tu, dibina.. menyumbang kepada peningkatan zina..

allahuakbar!


Latest entry di:
Hantu wujud atau tak?
Dosa ke tengok orang naked!!!!

azzey said...

Sharinginfoz: ada pro & kontra kann.tputk kebaikan kita bg support je.

Sharinginfoz said...

yang penting kita tak sensasikan pembukaan sekolah ni dan diharap ianya tidak menggalakkan gejala tidak sihat kan