Pages

Tuesday, September 7, 2010

Jual Biskut Dapat Untung RM20,000 Mak Hanis Zalikha

Memang betul, ibu kepada hanis zalikha, Karshinah Rostam @nani rostam memperoleh RM20,000 hasil daripada jualan biskut sempena hari raya ni. Itulah yang dilaporkan di dalam berita harian.

Antara biskut yang dijual adalah Coklat Chip Butter Pecan, Chocolate Crumpy, Baby Peanut, Beautiful Blueberry, Darling Cereal, Romantic Hazel, Tart Nanas, Almond London atau Pinky Lover, semuanya berjumlah 23 jenis dihasilkannya sendiri dengan bantuan keluarga dan pekerja sambilan.

Sebanyak 1,700 balang berjaya disiapkan dengan 14 pekerja sambilan dan dibantu oleh adik ipar. Di samping berniaga, hasil daripada blog juga lebih kurang RM1,000 sebulan.

Untuk membaca lebih lanjut bolehlah lawati berita harian.

18 comments:

DaHLia said...

next year nk try order laa...hehee


erm ni bestnya org popular :)

Lagenda said...

mmg nmpk mcm sedap semua kuih2 yg dijual tu en sharing. Smlm baru je g blog dia

sahromnasrudin said...

salam..hebatnya dia..makcik kayo la jawabnya huhuhuh

Hazzy Ishak said...

fuhhhh memang byk lah duit raya hanis dapat nanti

Azman Roslan said...

kalau dah anak blogger famous senanglah nak jual.. heheh

maslinamansor said...

memang untung bila jual biskut raya. Sebab tue ada yang sanggup ambil cuti tanpa gaji sempena bulan puasa nie... nak buat bisnes biskut raya....

ejum said...

hanis zalikha xjual kueh ke?.heheh

Bro Framestone said...

kata orang.. rezeki nak hampir raya kan

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

hans said...

walaweh
sebulan jer dapat RM20,000
gila best

P/S : Alhamdulillah! Thanks DIGI! Thanks Nuffnang! Terima Kasih Semua!

noor afzan said...

sayalah salah seorang pembelinya =)

ProfHariz said...

memang hebat! raya sakan la wehhh.. hahahah


New Entry ProfHariz
Awas! Kepada Pengguna Facebook.. Must Read!

relevan said...

Sempat ke nak ngoder lagi ni?..

azzey said...

Sharinginfoz: duit blog je pun dh byk!

AngahSayang2314 said...

mak oii kayooo tue banyak tul keuntungannya

Kuman Chaos said...

nasib baik saya cuma tau makan kuih ajer,,, kalau tak sure boleh buat kuih jugak... nak kena try la nnt..

black_mel said...

wah...rezeki bulan ramadhan..

ardinihumaira said...

dni tak sempat order. sobsss

shahjiehan said...

style2! mmg otak bisnez..