Pages

Saturday, September 25, 2010

Student Portal uitm

Ni lah student portal uitm. Nak tahu macam mana nak masuk student portal uitm, senang aja, just click kat atas sebelah kanan seperti dalam petak merah tu.

Then ianya akan pi ke page ni, kat dalam page student portal uitm ni, masukkan login ID dan password. Yang ni untuk uitm student aja, jangan mandai-mandai nak msuk ok. By the way, saja nak tengok kat dalam student portal uitm ni ada apa.

Tengoks ekali imbas macam-macam ada pula i.e. nak check status permohonan, undergrad ke, postgrad ke. Bagi existing student, bolehlah daftar subject ke, nak drop subject ke, check exam timetable ke. Kira memang canggih le, kalau dulu masa belajar tak le secanggih ni kan, nak daftar.

Sekarang ni semuanya dalam talian, tak perlu nak risau, 24 jam dibuka. So rasanya website universiti lain pun sama juga dengan student portal uitm kan.

13 comments:

eelobor said...

sekrang semua memudahkan, permohonan online, semak online. cepat, menjimatkan masa & menyenangkan

Azman Roslan said...

portal ni akan 'jammed' bila nak keluar result exam.. heheh..

ardinihumaira said...

:D aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... malu! malu! tengok website ni teringat selalu check result kat situ.. pastu sakit kepala susun jadual kes clash kelas itu ini hahaha... beseler kalo ado repeat subject kan.. memang tobat tak repeat dah pastu. Alhamdulillah skang tado repeat langsung hik3...


p/s: syyyhhh rahsia... (kununnya.. hahaha ^__^)

Kyuubi_85 said...

Betul ckp Azman tu. Portal ni jammed masa result kuar. Sampai leh masa bengang nk masuk. haha

relevan said...

Sekarang apa bentuk pun kena online..
bagus portal ini untuk student UITm..

velasrizal said...

lps ni review gsm student portal lak

~aSHa~ said...

rindu nak jadi student uitm lagi...
yg paling penting rindu zaman belajar..sgt seronok, sgt happening...sgt2 la...

Sharinginfoz said...

eelobor: betul sekarang ni memang mudah

velasriza: he he he, banyak le nanti portal kan

asha: apa lagi sambung belajar

Fitrihadi.com said...

student portal UTeM tak sama dengan uitm punya...tengok ar kat portal kitorang punya hehhe

http://portal.utem.edu.my/smpportal/clmin/default.htm

anisalya said...

dulu rajin check website ni. zaman belajar la. mujur jugak jadual seme lecturer dah tentukan. kita datang belajar je. hahaha... tu pun malas jugak lagi...

Anonymous said...

hahaha.. mmg jammed time result kuar! aduyai.. kat portal ni sume de. ppe info pon mst dia post kat portal ni. mmg menyenangkn la. tbaik wok! ;)

hyuna na said...

saya nk tnya,portal nie tok pe..??tok elaun mkn ke...??pe??saya x phm..sya student dip.so sya x taw..so,tlg bg taw sya scepat mgkin..

Sharinginfoz said...

Hyuna na: setahu saya ianya untuk tujuan pembelajaran i.e check jadual exam, subjek yg kita ambil dan berita mengenai uitm. Pasal elaun rasanya tak ada. Apa kata contact bhg admin