Pages

Friday, September 10, 2010

Sampul Raya @Angpow

Rasanya sampul raya @angpow ni memang menjadi satu kemestian bila aja tiba hari raya kan. Yalah nak masukkan duit raya kan. Rasanya memang jarang orang bagi duit syiling sekarang ni kan.

Satu lagi function sampul raya ni, sebab tak nak orang tahu berapa kita bagi kan, tapi kebanyakkan bagi RM1 le. Janji ikhlas kan.

Nak dapat kat mana benda alah ni? Hmmmm, kat kedai ada juga jual, i.e. RM1 sepeket, kalau tak pun bila tukar duit or berurusan kat bank diorang bagi le sampul raya ni. Beli kat shopping complex ke, kedai pakaian ke, macam-macam le.

Memang cantik juga sampul raya ni, ada juga orang simpan sebagai hobi kan. Bagi saya, tak minat, lepas aja raya rasanya kat tong sampah le, kesian kat kertas tu kan. Apa pandangan anda?

5 comments:

Kyuubi_85 said...

baik simpan, boleh gantung kat dinding ubuat perhiasan. x pun leh recycle untk raya tahun dpn.. hehe

Bro Framestone said...

cadang raya tahun depan nk wat bisnes jual sampul raya he...23x

dulu bro mase kecik suka kumpul sampul raya.. even jumpe tepi jalan.. asal ok je. bro mmg amik wat koleksi

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

hazman aka species1980 said...

skang nie.... dah ada sampul raya gambar duit RM.....

ardinihumaira said...

dni suka kumpul sampul duit raya zaman dulu. skang lanting je memana hehe

relevan said...

Ada bermacam macam jenis kaler corak warna la ni sampul duit raya..