Pages

Thursday, September 16, 2010

Berapa Dapat Duit Raya?

Salam syawal. Mood raya masih ada kan? Anyway bagi yang dapat duit raya, tahun ni banyak ke dapat? Bagi Danish dan Afiqah dapatlah RM200++ seorang. Memang suka betul budak-budak dapat duit. Biasalah kalau simpan duit sendiri pun tak banyak kan.

Tapi jangan lupa masuk duit tu dalam bank ke, tabung haji ke atau mana-mana le, untuk masa depan. Kalau yang belum buka akaun lagi, buka cepat-cepat ya takut duit tu habis pulak.

9 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
DULU2 MENERIMA, KINI MEMBERI PULA. TAPI TAK APA UNTUK MERIAHKAN LAGI SAMBUTAN HARI RAYA INI.

relevan said...

Jangan ada berlaku..bapa sudah pokai digunanya duit raya anak anak..

MHps said...

Dulu masa kecik2 x hebat macam sekarang ni.. Kita kena siapkan duit raya paling kurang RM100 untuk budak2 je.. Tp tengok anak2 kita boleh kumpul sampai 3 angka, kita terpaksa jugak ikut trend.. huhu

Mr. J pengeRindu said...

teringat time raya.. jalan umah kawan2.. 1 rumah dpt seringgit..


* Kerana Ain 90 ,Pemuda bunuh diri.

ardinihumaira said...

dni dapat kurang sket.. hehe.. dah tua ;p

HaiDa HiDa said...

salam aidilfitri..
tahun ni masih lagi menerima sebab masih bergelar student.. hehee.. tapi x byk la.. mak2 sedara pun bagi tuk zakat.. dapat la tmpung belanja tuk mggu2 last semester ni..

Anne said...

elok la menabung utk masa depan kan.

ken said...

200 banyak!
masa raya cina saya pun tak dapat begitu banyak.. haha.. =)

azzey said...

Sharinginfoz: betul tu......ajar anak2 menabung!