Pages

Monday, September 13, 2010

Raya Pun Nak Copycat Entry Ke?

Hmmmm, biasalah kan kalau dah jadi blogger benda macam ni tak boleh nak dielakkan. Masih ingat entry saya mengenai "Datuk Jutawan Susilawati Mati Dibunuh"?

Tak sangka tengok blog pagi ini ada pulak satu entry bertajuk "Cerita Sebenar Kematian Datuk Susilawati" oleh nazminuin. Memang sebijik cuma tajuk yang berbeza.

Tak kisahlah dia pun ada letak sumber tapi satu aja, normally kalau saya ambil cerita or petik entry, saya tak copy and paste tapi saya akan comment based on my perspective dan BUKANNYA COPY AND PASTE.

Apa-apa pun, blogging for fun right but kena ada etika sebagai seorang blogger barulah orang respect. Lain kali jangan buat lagi ya.

13 comments:

hans said...

yups....
aku pun suka juga menulis mengikut ilham sendiri

P/S : Facebook : Hukum Mati Ke Atas Pembunuh Dato Sosilawati Bersama 3 Lagi Mangsa

J.M.R said...

kantoi...hehehe

velasrizal said...

dgn link2 tu pn copy.. mmg handal mamat ni

DaHLia said...

erk..ingatkan blog sharinginfoz baru.
semalam perasan mender ni..tapi sbb ingatkan mmg pemilik sama..huhuh

skrg ni pun dahlia tgh bengkek dgn pencuri entry, sedap2 je tukar intro, isi, gmbr, semua copy dahlia..huhuh...yang paling sedih, xde buat link pun.. pelik betul la blogger mcm tu..

dan skrg ni, ada pulak lagi sebuah blog yg dibuat persis blog DJ..template sama xkisah la kan, tapi kalo dah iklan org sewa pun nak letak kat blog, rasa mcm copycat yang kurang cerdik..huhuh

monica said...

sama la..dia x takut reader perasan ke??

aque said...

erk... sabar jew la... ish2....

ardinihumaira said...

ada lagi copycats ni. isk3..

aSmiDar said...

tp die link balik ke blog ni kan...okey la tu...huhu

alinac lover said...

bole plak tiru sebijik2~

ejaMaria said...

ini kes malas nak menaip la nih...

appledia said...

Abes idea ke MALAS,bukan alasan.
Jangan sebab 'nila setitik rosak susu sebelanga'
ISK tak suka betul!

relevan said...

Cukup senang dengan mengopi ni yer..

Anne said...

as a blogger, kita kena ada etika berbelog jugak kan...jgn meniru hak cipta orang lain.