Pages

Wednesday, September 29, 2010

Nasi Ambang @Gerai Karipap Panas: Wangsa Melawati 3

Pernah tak makan nasi ambang? Kalau tak silap ni kali pertama saya mencuba nasi ambang. Yang ni beli kat Gerai Karipap Panas, Wangsa Melawati 3, Kuala Lumpur. Harganya cuma RM4.00 dan rating saya bagi 7.6 out of 10. Nasi ambang ni ialah nasi putih campur rendang ayam dan juga tauhu kacang.

By the way, kat situ macam-macam jenis makanan dan kuih ada.

Ni lah Gerai Karipap Panas yang saya maksudkan. Ianya dibuka setiap hari kecuali hari raya adilifitri dan aidiladha bermula pukul 11 pagi hingga 7 petang.

20 comments:

lydzar said...

rasanya tak leh panggil nasik ambang tu, sebab mcm tak cukup je rencah2 nya.cuma ada rendang ayam dan tauhu kacang. biasanya ada macam2 rencah lain lagi..sambal goreng la, ikan masin bla bla saya pon tak ingat..

NICK IRFAN said...

nasi ambang? xpnh thu plak sy pnh dgr nasi dagang jer...

maslinamansor said...

ada orang kata lauk nasi ambang ada mee, betul ker?

Hime said...

teringin nak mkn nasi ambang sebab kawan baik saya orang Jawa, slalu sebut nasi tu.rasanya dia sebut nasi ambeng..ngee~~

Nazz@Purple said...

ns ambang semakin popular sekarang ni..tp nazz tak penah lg try..huhuh

Siti Shahidatul Asmidar said...

wah...tringin....siap ada blog lagi yer...bagus2..smoga berjaya...

Kaseh NazLieza said...

waa..lamanya xmkn nasi ambang..mknn tradisi org johor jawa ni...

amirah said...

sekrang macm fofular pulak makanan indonesia

DKosongLapan said...

biasa oghang Jawa kan...nasik2 ambang ni kan??? makan satu talam ghamei2 kan??? kan???....kalo tak salah....tapi sekaghang ni udah dikomersilkan ....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

belum teringin lagi nak makan..nanti kalo teringin nak try jugak :)

hamzah ian said...

nasi ambang mmg bst!!

gua suke!!

QasehAuleya said...

hai. i pun dlu slalu g kedai nie...
member i yg kenalkan...
syok byk kuih-muih n senang jek kat situ just pilih mane u all nak n bayar....smua dah di pack siap2....rambang mata gak la...byk pilihan....

iza said...

Salam...

Pernah dgr tapi tak pernah makan...
harap2 dapat makan 1 hari nanti...

ardinihumaira said...

dni lom penah try lagi nasi ni ;)

relevan said...

Nampak sedap dan menyelerakan..

kakyong said...

jiran kakyong asal indon.. sesekala ade juga dia buat nasi ambeng...

toyolkiut said...

ari tu tngok kt tv, nasi ni utk mjlis special je, cm hari kawin..depa ckap klau ikut sjarah, pling koman mesti ada 20 lauk..wow! bestnye..mesti sedapkan..pe lg klau mkn dlm talam ramai2..

hazman aka species1980 said...

tu la rasanay memang tak complete la set nasik ambeng nei.... dan apa yang biasa saya tengok die mesti ade mee goreng n sambal goreng jawa

kisahsensasi said...

dan yang bagusnya ... gerai jualan kuih camni pun dah guna medium internet untuk kembangkan bisnes...

anisalya said...

belum pernah cuba tapi bukan nasi ambeng ada mihun ke mee segala?