Pages

Monday, September 27, 2010

Gambar Separuh Bogel Pelajar Kolej Terengganu @Facebook Internet

Terkejut bila membaca 2 entries from Dahlia (Gambar separa bogel / berahi / seksi pelajar kolej di Terengganu tersebar di internet - ambil iktibar!) dan singalautmetro (gambar separuh bogel pelajar kolej di Terengganu tersebar dalam facebook).

Mengikut entries tersebut pelajar perempuan kolej swasta mengambil gambar seksi separuh bogel dan disimpan dalam pendrive / thumbdrive pas tu bagi pinjam kat senior untuk assignment. Bila rakannya ternampak gambar aksi bogel then apa lagi pelajar lelaki tersebut terus menyebarkan dalam facebook dengan mendaftarnya menggunakan nama mangsa. By the way, laporan polis telah dibuat.

So mudahnya, jangan kita ambil gambar sendiri ke, suami ke, isteri ke dan simpan dalam handphone ke, pendrive ke, komputer ke, kamera ke, takut benda yang kita anggap peribadi boleh terlepas pada tangan yang tak sepatutnya. Kan zaman internet, facebook ni benda-benda peribadi senang disebarkan. Benda ni terjadi di Terengganu dan I am sure ianya ada juga berlaku di mana-mana tempat. Lagipun memang tak elok ambil gambar-gambar yang seksi or bogel or separuh bogel. Elakkan jadi mangsa seterusnya.

20 comments:

izee said...

yelahh btull tu..proper way xpyh la nk rakam2 mcm tu..bahaya

ardinihumaira said...

betul3... skang simpan gambar freehair pun dah jadi bahaya. huhu

DKosongLapan said...

aduilaa.....
bebudak sekaghang ni pun....yang pegi tangkap gambo macam tu pun buat hape???...ape pekdahnye??? sekaghang udah aib sendighi

LiNda said...

Setuju.

Tak perlu nak simpan gambar separa bogel . musnahkan terus.

Joy said...

ohhh..pity her. takut nk guna fb ;)

the bert said...

salah budak tu jugak..apekejadah amek gamba diri sendiri bogel..

|| NaFiRaa || said...

sangat bahaya.. x perlulah amik gambar2 x senonoh cam tuh!! sendirik malu nanti~

amirah said...

aah..betul2..untuk mengelakkan benda2 yang mengaibkan diri sendiri, elakkan la ambil gambar yg tak senonoh walaupun untuk koleksi peribadi.Walaupun peribadi, tapi kalau adik beradik sendiri tengok pun dah malu

relevan said...

Ini kisah memang panas..lain kali jangan cuba cuba beraksi dengan berani..

Faizal@PeJAY said...

kerja gile

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
yg pegi simpan gambar mcm tu buat ape.
kan dah malu sendiri.
masyallah.

noor afzan said...

kesiannya.
tak pasal2.
amik gamabr sopn2 je ok.
bahaya zaman sekarang ni.

ProfHariz said...

Secara lebih baik.. jangan ambik gmbar terus.. maka tidaklah jadi begitu kan?


New Entry ProfHariz
Salahkah Jika Aku Menegur?

Nasrizal said...

kepada awek2 tu xpayah la amik gambar seksi2 sgt guna enpon... bila enpon problem, gi kedai enpon kadang2 diaorg copy... tambah2 lg gbr tgh cumbu2 dgn bf.. elakkan...

Norasikin said...

Penyakit jangan dicari

viralcashgonewild said...

Pelik ! Camner bley amik gambar bogel sendiri ? Tangkap kat cermin ke ? Kalau kat cermin mesti nampak camera atau handphone tu sekali.Mesti ada orang lain tolong amik gambar tu

azzey said...

sHARINGINFOZ: KAN BYK LG GBR LAIN NK DI AMBIK!

nazri sberang said...

pk dlu 1min sbelum mmbt sesuatu....

Nurazmi said...

sudi-sudi kan ke blog saya www.nurazmiworld.blogspot.com anda juga boleh download lagu band nuras di www.reverbnation.com/nuras

zumal said...

utk ape la duk simpan gambar tu... yg sendiri punya xkan x puas2 tengok. rakam tu saje cari penyakit kan