Pages

Sunday, September 26, 2010

Keputusan Terkini Liga Perdana Inggeris 2010/2011 (Latest EPL BPL Results): 25/26 September 2010

Keputusan terkini liga perdana inggeris 2010/2011:
  • Manchester City 1 (Tevez 58') vs Chelsea 0

  • Arsenal 2 (Nasri 74', 90'+) vs West Brom 3 (Odemwingie 49', Jara 51', Thomas 72')

  • Blackpool 1 (Philips 84') vs Blackburn 2 (Adam: gol sendiri 19', Emerton 90'+)

  • Birmingham 0 vs Wigan 0

  • Fulham 0 vs Everton 0

  • Liverpool 2 (Kuyt 4', Gerrard 63') vs Sunderland 2 (Bent: penalti 24', 47')

  • West Ham 1 (Piquionne 28') vs Tottenham 0

  • Bolton 2-2 Manchester United

  • Wolverhampton 1 (Jarvis 61') vs Aston Villa 2 (Downing 65', Heskey 88')

  • Newcastle 1 (Nolan 43') vs Stoke 2 (Jones 67', Perch: gol sendiri 85')
NOTA: Tak sangka betul dua gergasi besar tumbang malam ni, Chelsea dan Arsenal.

PREVIOUS ENTRY
Keputusan terkini semasa Liga Perdana Inggeris 2010/2011 (Latest EPL BPL Results): 25/26 September 2010 akan dikemaskini dari semasa ke semasa. Perlawanan-perlawanan adalah seperti berikut (siaran langsung di astro waktu Malaysia):
  • Manchester City vs Chelsea
    (ESPN channel 812: 7.40 malam 25/9)

  • Arsenal vs West Brom
    (Supersport 3 channel 817: 9.30 malam 25/9)

  • Blackpool vs Blackburn

  • Birmingham vs Wigan

  • Fulham vs Everton

  • Liverpool vs Sunderland
    (ESPN channel 812: 9.55 malam 25/9)

  • West Ham vs Tottenham
    (Starsports channel 813: 9.55 malam 25/9)

  • Bolton vs Manchester United
    (ESPN channel 812: 6.55 malam 26/9)

  • Wolverhampton vs Aston Villa
    (ESPN channel 812: 9.00 malam 26/9)

  • Newcastle vs Stoke
    (Supersport 3 channel 817: 10.00 malam 26/9)
Jadual perlawanan (sumber: stadiumastro). I am sure ramai yang menantikan keputusan semasa / terkini liga perdana inggeris kali ini terutamanya perlawanan di antara pendahulu liga (Chelsea) yang menang kelima-lima perlawanan sebelum ini dengan Manchester City (tangga ke-4) yang telah berbelanja beratus-ratus juta ringgit untuk membeli pemain-pemain baru tetapi tidak memberi cabaran yang sengit setakat ini.

Di samping itu, Arsenal yang berada di tangga kedua, 4 mata belakang Chelsea dilihat tidak mempunyai masalah untuk menang melawan West Brom (no. 10). Walau bagaimanapun, stars Arsenal, i.e. Van Persie, Walcott, Fabregas dan beberapa orang lagi mengalami kecederaan maybe ianya sedikit terjejas sepertimana gol penyamaan pasukan lawan, Sunderland di minit 90++ yang menyebabkan Arsenal tidak dapat mengumpul mata penuh minggu lepas.

Liverpool (tangga 16) so far menghadapi laluan yang sukar akan bermain di gelanggan sendiri lawan Sunderland perlu bangkit bagi menaikkan taraf pasukan dan seterusnya melayakkan diri ke perlawanan liga juara-juara tahun depan. Mampukah kapten pasukan Liverpool Steven Gerrard memikul tanggungjawab yang besar ini?

Manchester United (no. 3) yang menentang Bolton di gelanggan lawan esok perlu menang bagi mengukuhkan kedudukan 4 pasukan teratas. So far 7 gol telah bolos berbanding dengan kurang daripada 5 gol bagi pasukan teratas yang lain, Chelsea (1), Arsenal (4), Manchester City (2) dan Tottenham (4).

Sama-sama le kita tunggu keputusan perlawanan liga perdana inggeris epl bpl nanti.

8 comments:

Azman Roslan said...

Arsenal must win.. huhu..

Kyuubi_85 said...

aku nak tgk mu main.. huhu tp...

NICK IRFAN said...

aku harap man city menang dgn chelsea nnt! amin...

Zayani said...

geram betol chelsea kahal tadi!

Encik Tikus said...

arsenal menang lah

LiFe KaMi said...

arsenal kalah ker..
adoi cedera byk plak..masalah besar ni..huhu

aque said...

wargh.. tasangka... betol malam tadi...
chelsea.. wa tetap sokong lu.. hahaha

relevan said...

Semalam sempat juga tengok Arsenal lawan..