Pages

Thursday, September 30, 2010

Pelajar Universiti Buat Kerja Part Time?

Berdasarkan survey yang dilakukan mengenai "adakah pelajar universiti buat kerja part-time?". Hampir 80% daripadanya yang dikaji selidik, menyatakan bahawa ianya sangat perlu.

Bagi saya memang tak kisah janji bila buat kerja separuh masa ianya tidak mengganggu pelajaran dan at the same time dapat side income kan. Apa pandangan semua?

12 comments:

najib said...

setuju serta sokong mereka yg mencari kerja part timme,selain meringan beban ibu bapa,dapar memupuk tanggungjawab

DKosongLapan said...

bagoih le student buat part time.. bukan semue student mampu mase tengah belajo nii...at least selain daghi dpat income....die dapat jugak belajo macam mane susahnye nak dapat duit..... n dapat belajo PR secaghe tak langsong...ye le berdepan dengan oghang ghamei!!!

ardinihumaira said...

dni pun kadang2 kerja part time ;)

azzey said...

Sharinginfoz: okay je klu pandai arange masa.....utamakan yg utama ....itu yg penting!

Kyuubi_85 said...

aku pun rasa nak buat overtime.. eh? maaf silap, part time.. ehehe

nursarah said...

saya seorang student yang bekerja part time..=)

rasp said...

setuju...banyak positive side dia...

relevan said...

Elok juga untuk menampung segala perbelanjaan..

noor afzan said...

depends pada keperluan.
kalau dah ada scholar kenapa nak kerja kan.

amirah said...

adik-adik ipar pulak berniaga part time sebab nak kawin..!!ermmm

shahjiehan said...

wah2... skrg zaman duit, nk kemana2 pon duit ..kan kan

farah said...

yaa ada perlu jugak sebenarnya.. :) lain lah kalau dapat scholar.. :D sy pon buat part time :)