Pages

Monday, August 9, 2010

Jom Burger Ninetynine 99 @Wangsa Maju

Jom kali ini kita makan burger kat depan jusco wangsa maju. Pertama burger ayam special @RM3.50. Yang sedapnya burger 99 ni ialah terletak pada timun yang hiris kecil-kecil dan diaorang letak banyak pulak. Actually sebelum ni selalu gak makan burger ninetynine ni so untuk ni saya bagi 8.3 out of 10.

Kedua ialah burger ayam @RM2.90. Of course kebanyakan penjual burger guna burger ramly, memang sinonim dengan rakyat malaysia kan. Ayam ni diaorang tak belah dua macam kat taman melati tapi diaorang akan petak-petakkan so memang garing. So saya bagi 8.1 out of 10.

Lastly, burger telur or benjo @RM2.40. Telur ni memang diaorang letak dalam bekas bulat so bentuknya bulat le takkan empat segi kot. Benjo ni, tak berapa suka sangat maybe u all suka kot, slightly below A-, so 7.9 le.

Ni dia senarai harga burger. Rasanya slightly mahal, burger biasa pun RM2.90, patutnya RM2.50 cukuplah tapi kalau sedap apasalahnya kan. Selamat mencuba.

13 comments:

noor afzan said...

kat depan umah ada awek sekolah jual burger malam2.
sedap dorang buat.
abang kemain suka beli kat situ.
haha~
mungkin sebab makwe2 yang masakkan.
=)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo bulan puasa, mesti nak makan murtabak :P burger dh tak pandang :)

|| NaFiRaa || said...

sedapnye burger!! tetiba teringin nak makan burger neh~

eelobor said...

teringat zaman bujang2, bulan posa berger & roti john la yg jadi menu setiap kali bersahur

LiFe KaMi said...

uii nak dekat posa ni ramai blogger post pasal mkn,mnguji minda..hehe.. nampak cam sedap ade masa nak try jugak nie..

manggosteen said...

macam letak mee aje..
hehe..

maslinamansor said...

mahal tapi sedap... takpe boleh tolerate lagi... :)

Asmidar said...

emmmm sdapnya....tiba2 lapo burger..;p

azzey said...

Sharinginfoz: mahal sikit...tp kalu mahal dan sedap....berbaloi juga tu...

Matjoe said...

i have my favourate ramli burger at vista angkasa. special daging baru rm3

Sharinginfoz said...

noor afzan: patut le selalu pergi ya

life kami: habiskan entries mengenai makanan, bulan puasa entries berkonsepkan lain pulak kan

maslina dan azzey: betul tu tapi janganlah sampai RM5 ke sebiji yang biasa kan

PinQib said...

uuu.. terlioq la.. camne nii..
semalam nak makan beger x lehhh ;(



Latest entry. Mai la singgah. 
Harap satu keluarga lu kena kencing manis!


Jejaka hot posisi kurang panas


Tolong (-_-“)

ardinihumaira said...

dni suka beger ;D