Pages

Tuesday, August 3, 2010

Blog Sharinginfoz Dirompak

Credit: inertz

Tertarik dengan entry kakinakl mengenai "curi gambar tak bagitau". Kakina memang tension betul dengan orang yang berperangai macam tu, ingat senang ke nak berdiri depan tv pas tu tangkap gambar, diaorang senang aja cilok pas tu tak bagi credit pun.

Ni nak citer mengenai blog sharinginfoz, bukan setakat gambar kena cilok tapi banyak entries dalam blog ini dirompak oleh orangmelayu.com, then letak

"(Sharinginfoz) is one of prominent Malaysia blogger who love blogging about..."

then under contributors ada le link my blog, sharinginfoz.

Bila masa pulak saya agree untuk jadi salah seorang penyumbang article kat this blog. Hmmmm, entahlah, satu lagi yang tak tahan, kat dalam blognya ada juga iklan yang saya rasa tak berapa sesuai, so hilanglah kredibiliti saya sebagai seorang blogger.........

Entahlah, nak komen kat dalam blog tu tak boleh, nak hantar e-mail mintak penjelasan tak boleh, maybe kena complain kat nuffnang sebab blog tersebut ada letak iklan nuffnang. So apa pandangan you guys.

24 comments:

Hazzy Ishak said...

entri telefon bimbit tu kan.isk teruk ar dorang ni. suka suki je cilok

Lagenda said...

eii..payahnya klu jadi case mcm ni ye? Buatlah yg terbaik..

azzey said...

Sharinginfoz: org tue dh ketandusan idea ker??? atau pon mmg tak reti bahasa!!! huh!

Sir Marcello said...

agak style lah...dah macam penulis jemputan plak...

Sharinginfoz said...

hazzy: bukan setakat entry tu, entry segmen kenali blogger, imam muda, keputusan liga super, tudung, hr steak dan banyak lagi rasanya

eelobor said...

susah jgk jd blogger fofular mcm korang kan, entri di ciluk, gmbr di curi dll. apapun2 pkir pnjg & buat yg terbaik bro

Kancilbiru said...

ee suka hati dorg jer...kenapa tak boleh email minta penjelasan? tak dak mail address ke? hurmm susah tu...contact nuffnang jer mintak email add dia...

ardinihumaira said...

teruknya sampai dah banyak kali... sekali leh maaf lagi.. ni berkali2.. haisyyy teruk ni...

♥Azie♥ said...

dia mintak izin tak bro???? klu cilok tapi kita tak tau mana bleh.

iza said...

Salam...

Dalam dunia ni memang banyak org cilok, xerox, plagiat dan segala mak nenek...
Memang tak patut kalau tak bgtau tuan empunya....

noor afzan said...

mencilah curi2 entry orang ni..

sahromnasrudin said...

ermmm..sebenarnya biler dh terjun dunia blogging nie kita dh ilang privacy..mcm artis gak..semua idea kita klu tak dirompak oleh blogger lain, akan dirompak di akhbar..so, kene redha je la...

maslinamansor said...

mas dah tengok... aik, segmen kenali blogger pun ada?

tiru sebiji2 ke?

hakimfaridzul said...

yup2!
better lapor je kat Nuffnang...
btw, banyak nye entry kat sini disedut kesana...

setakat kredit macam tu....

relevan said...

Orang itu tak pandai carik idea sendiri..main cilok saja..tiada kemajuan diri..seeloknya kita kena reg.hakcipta..

ejaMaria said...

ape la... org penat pikir nak mengarang... sesedap rasa je mencilok... tak suke la org mcm tu...

HaiDa HiDa said...

nak keje senang jer kan.. susah2 tolak tepi.. dah tgk blog tu tdi.. sebijik2 la.. sekurangnya bagi la komen kt entry tu kata nk copy.. dah nama blog dia pun orangmelayu.com.. orang melayu ada adab2 sopan kan.. mintak izin dulu kalau nak yg orang punya.. huhuu..

kak ina kl said...

ishhh kamu pun dah terkena tempias jugak ek...lagi teruk dari akak punya...

geram kan bila jadi camni..

J.M.R said...

aiks..entri yg ni pon ade gk..camne diorg buat ek?

Sya Isya said...

hadoi! mesti bengang kan, kena macam ni. tapi macam mana boleh dapat detect orang curi entri ek?

zezebel said...

Jaga.., mungkin musuh dalam selimut yang buat tu. Lapor jer kat Google.

Bro Framestone said...

gaya cam die sedut feed je huhuhu

elok gak direport... coz content die agak keterlaluan n melanggar ertika seorang blogger

lagi2 la wat hak milik org cam hak milik sendiri...

kira wat publish ke 2 ke 3

unwanted said...

gaya dia buat tu bukan dia copy paste..
itu dia manipulasi feed.
aku dah tak igt dah cara dia cam ne.
tp cam klu ko update, automatik blog tu pun update entri ko tu..

report je kt nuff

Boloque said...

aku baru berblog 2-3 hari pon dah ader orang pau entri blog..sebijik lak tue...apa la..@ least bagila credit kan..sharing is caring u know..harap bersabar yer admin..