Pages

Thursday, August 5, 2010

Liga Super Sudah Habis Jom Piala Malaysia

Credit: zenithzen

Liga Super secara rasminya telah tamat pada hari Selasa lepas dan juara adalah milik Selangor dan naib juara adalah Kelantan.

Selepas raya nanti kita pula akan disajikan dengan Piala Malaysia. Berdasarkan information from sports malaysia, 16 pasukan akan bertanding iaitu 12 pasukan teratas liga super dan 4 pasukan teratas liga premier dan akan dibahagikan kepada empat kumpulan.

Seterusnya 2 pasukan teratas bagi setiap kumpulan akan meneruskan cabaran ke peringkat suku akhir dan seterusnya. Undian akan diadakan pada 7 Ogos dan perlawanan pertama akan diadakan selepas hari raya nanti. Pasukan-pasukan yang layak adalah:

12 Pasukan Teratas Liga Super 2010:
Selangor
Kelantan
Terengganu
Johor FC
Kedah
Negri Sembilan
T-Team
Pahang
Kuala Lumpur
PLUS FC
Perlis
Perak

Empat Pasukan Teratas Liga Premier 2010:
Felda United
Sabah
PKNS
ATM

7 comments:

Hazzy Ishak said...

penang takde dalam senarai..
hehe

ardinihumaira said...

lepas raya.. lambat lagi tu. gudlak semua ;)

maslinamansor said...

yea, baru perasan. Penang tak dak.
Ker ada nama lain untuk penang?

eelobor said...

pakat2 tunggu...

kak ina kl said...

salam..memanglah tak perasan bila isi minyak sikit-sikit...tapi bila kira balik untuk 6 bulan..mak oiiii ribu riban jugak kan

et said...

tak minat bola.booo.haha.

Hamzah Ian said...

kelantan!!! oyeah!!!!