Pages

Wednesday, August 4, 2010

Jom Beli Baju Melayu

Raya dah dekat kan. Oppsss, i mean bulan Ramadhan dan hampir menjelma, then selepas itu kita akan menyambut hari raya aidilfitri pulak kan. Sebut aja raya mesti teringatkan baju raya.

So apa lagi last weekend pi le jalan-jalan area Masjid India then beli le dua pasang baju melayu untuk danish dan ayahnya. tahun ni colour hijau le. Memang kat area sana, banyak kedai jual baju melayu, kekadang pening juga yang mana satu nak pilihkan. So apa lagi beli awal-awal kan dekat nak raya, lagi ramai orang then letih pulak.

18 comments:

ardinihumaira said...

kalau lambat beli, saiz pun susah nak dapat nanti, kan ;) yang kita kenan, tak da saiz... yang tak kena, ado pulak. bese jadi kes cemtu. hehe

eelobor said...

hehehe, kitaorg pn dh beli gak baju utk si anak & abahnya tp baju jalan2 jer. baju melayu nak pi cari hujung minggu nie lak. semua nak kena settle sebelum masuk posa.

♥Azie♥ said...

fuyoo.dah beli dah...saya apapun blum beli lagi...

maslinamansor said...

baju melayu kat suami tak payah beli sebab baru jer beli masa kenduri hari tue... tapi baju mas.. harus beli baru

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahh...dah beli..

kena tunggu lagi dua minggu baru boleh shopping ..

naz said...

belum punya masa lah brooo

azzey said...

ardinihumaira: dgr citer sana baju murah2...betol ke? dh byk kali plan nk ke sana tp x jd2 jg....tp bj raya dh beli bln 5 ari tu...sng awal2...x kelam kabut....bdn pon x penat nanti bl dh tiba bln pose!...

LiNda said...

Wahhhh...bersemangat ! hehe

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

tempah aje untuk hubby kat chemor.. heheheheheh sebab hubby adalah big size.. so kena tempah laa.. hihihih

dah nak puasa kan.. slamat hendaknyer semua...

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

Lagenda said...

baju melayu & baju jln2 mak dah settle semua dah..tinggal benda kecik2 je x beli lg. Yg tu, later2 lah mak beli..

Eyriqazz said...

saya tempah aja baju melayu..susah nak cari saiz yang sepadan..hik3...

~aSHa~ said...

ingat aritu shoping2 nak cari baju melayu la tuk anak teruna dan papanye...tapi tak jumpa lak...ehehehee...rasanye tahun ni kami sekeluarga sama la colour dgn kamu sekeluarga..ehehehehhehehe

Anna Da Lady said...

bagus..awalnya beli..so,nnti berkurang satu orang pegi cari baju kat masjid india..hehe

suhaisweet said...

Nice friend..Visit my latest entry..goin' to touch ur heart..;D

rasp said...

beli awal2 senang..
time posa tak payah nak dok berebut2 kan....

Sharinginfoz said...

ardini: betul tu

eelobor: senang sikit beli sebelum puasa kan

azzey: murah jugak kot, tapi yang penting banyak pilihan dan tak ramai org lagi...

eyriqazz: kiranya exceptional le ya

velasrizal said...

wah tema hijau tahun ni..elok beli awal2 nti bln pose xyah dh kuar shopping..letih

pinjamduit said...

berapa harga dia sepasang bagi orang dewasa dan bebudak?