Pages

Wednesday, August 25, 2010

Give Up Dengan Hidup Seorang Blogger

Ni bukannya entri hangit atau dah bosan bergelar seorang blogger tapi mengenai pertandingan "Hidup Seorang Blogger". Kalau tak silap 70 orang masuk dalam contest ni dan guess what bila buat carian kat google on "hidup seorang blogger", memang entry sharinginfoz sudah jatuh berpuluh2 pages le.

Tak kisahlah, itu bukan apa yang saya kejarkan, yang penting apa yang saya belajar sedikit sebanyak mengenai SEO. Rasanya kalau tak kerana contest ni, sampai sekarang saya tak tahu mengenai SEO. Kalau tak caya tengoklah impak Tips Mudah SEO kepada trafik @Rahsia SEO Terbongkar.

Apa yang saya nak share kat sini ialah kalau kita buat something, jangan harapkan pembalasan atau result yang penting apa sebenarnya yang kita dapat sampingan tu. Macam juga bila kita berblogging, jangan asyik fikirkan pasal duit aja, minat tu kena ada. Yang income tu second thing. Seronok dapat kenal mengenali antara satu sama lain.

19 comments:

azzey said...

Sharinginfoz: betul tu....yg penting kena ada minat!

Faizal@PeJAY said...

yang penting kerjasama

eyriqazz said...

SEO lagi mudah dan mesra dengan own domain or own hosting ...

nizam omar said...

betoi..betoi..betoi..kena ada minat,kreatif,inivatif,kuantitatif dan banyak lagi..Duit cuma imbuhan atas usaha kita yang orang ramai suka.
http://nizamullah.blogspot.com/

iza said...

Salam...

Langsung tak bosan jd seorang blogger...

virgo_mania said...

setuju! jgn hampa.. itu pun dah kira usaha yang sangat berbaloi

MX said...

takpe...
masih boleh mencuba...
yang penting pengalaman...
=)

appledia said...

Kalau dapat extra income thru benda yang kita suka buat tu da kira BONUS!

amirah said...

kena tukar domain sendiri la ni kut bro

♥Azie♥ said...

betul cakap bro..

LionGirl said...

Yes, love and interest come first; money and returns will eventually come. Living without expectations makes one a better and happier person.
All the best to you!

kak ina kl said...

setuju dengan eriqazz..apa lagi jomlah tukar

DaHLia said...

betul cakap GTO tu..
bila berdomain sendiri ni, mmg blog daku lebih mudah masuk 1st page..
untuk contest tu teringin nak cuba tapi xleh nk commit sbb takut xde masa...xkisah ngat sbb xlayak join, PR dah xde pas tukar domain.. :D

eelobor said...

aku selalu ikut entri bro dan pernah gak buat pencarian di google berkenaan tajuk "hidup seorang blogger" semata2 nk tgk bro dlm ranking berapa. 2 kali aku buat pencarian, kali pertama ada dlm top 10 list, dan kali kedua tiada dlm senarai. so, aku setuju dgn pendapat bro. kita ber"blog" dengan cara kita dan jgn mengejar sesuatu

J.L said...

minat ber blogging..tp selalu kering idea..

maslinamansor said...

betul!!! bila berblogging kerana minat, kita tak kan mudah stress... :)

PinQib said...

haa.. serius. bloggin sbnrnye bantu ilang stress

relevan said...

Menarik juga hidup seorang blogger ni..

山下聖人 said...

Hi, boleh exchange link?
My blog is http://mystockfolio.blogspot.com/