Pages

Friday, August 20, 2010

Top Search Kat Malaysia

Nak tahu top search kat malaysia? Based on google zeitgeist, for the past 7 days kat malaysia, top ranking adalah facebook. Siapa tak kenal facebook anyway, bukan setakat student; politician, syarikat, cikgu, doktor, artis dan macam2 lagi le.

Di samping itu youtube pun ramai betul orang tengok kan

Yang kat atas ni ialah carian yang semakin meningkat. Sempena ramadhan ni, ramai yang mencari mengenai solat terawih, tengok tu penambahan sebanyak 1,450%. So kalau anda buat entry mengenai solat tarawih, ada kot yang masuk melalui google.

Keywords lain yang orang cari adalah waktu berbuka puasa, niat puasa, jakim dan tak pula resepi. Yalah nak raya atau berbuka mesti cari resepi nak masak kan.

15 comments:

Hazzy Ishak said...

keyword popular sepanjang ramadhan ni.
bila dah dekat2 raya nnti, ramai la cari lagu raya pulak

babyblogger said...

maknanya ramai jugak yg mahu maklumat pasal niat puasa.. erm erm, tak tahu nak niat ke apakah

naz said...

nice info lah bro. tak terfikir pula haha

ZACK ENTRY said...

nice info..=)



latest entry Ekspedisi Jelajah Gua - Episod 3 (Gua Ular)

yangbaik said...

hmmm... nak cari apa lagi... kalu dah bulan puasa

encHIx laNDax said...

ramainya cari pasal puasa~~bole try seo ni~~hehe

lydzar said...

elok la, bulan2 puasa ni carik yg berkaitan ngn puasa jugak..jgn dicarik benda lain sudah :)

DaHLia said...

pasni boleh buat entry pasalni jer...kalo nasib baik, mesra laaa :)

|| NaFiRaa || said...

thanks for the info~

Hidup Seorang Blogger said...

emm, kene buat entry solat tarawih lak lepas ni.. hehe..

maslinamansor said...

Keywords terkenal sempena ramadhan...

velasrizal said...

ramainya minat facebooking..

Encik Tikus said...

jeng..jeng..jeng..
















































kehkehkeh ;DD

Nur Fannun said...

tahun lepas aku dh wt entry solat tarawikh..jom baca..

Kelebihan solat tarawikh dari sudut sains

Din said...

Ertinya ramai pelayar web di malaysia adalah muslim dan mereka mencari maklumat untuk perkara semasa seperti puasa ramadan