Pages

Monday, August 2, 2010

Tak Boleh Kahwin Dengan Akauntan, Mengapa Ya?

Seorang emak menasihati anak perempuannya agar tidak mengahwini akauntan bila si anak besar nanti. Lalu si anaknya bertanya "Mengapa tak boleh emak, adakah sebab akauntan ni suka berkira-kira?"

Lalu emaknya menjawab tak le nak, bukan sebab itu tetapi akauntan ni akan menyusutnilai (depreciate) your value. So maknanya apabila umur anaknya meningkat kelak selepas kahwin, i.e. selepas berumur 30 tahun, nilainya akan jatuh mendadak disebabkan susutnilai (depreciation).

Ooooooo, macam tu, kalau tak boleh kahwin dengan accountant dengan sapa saya perlu kahwin?

Senang aja nak, kahwinlah dengan ahli arkeologi sebab semakin meningkat umur, semakin dihargai. Kan ahli arkeologi suka benda-benda yang antik?

Begitulah ceritanya, apa-apa pun jodoh pertemuan ditangan Tuhan. Semoga dipertemukan dengan orang yang dapat menggembirakan hidup kita.

17 comments:

♥Azie♥ said...

hahahahah macam2

ardinihumaira said...

heheheh..

bukan takat derpriciate je..
akauntan akan reconcile, kira profit & loss, pastu yang paling power skali ado suspense account. kihkihkih...

gurau je. mana ado si akauntan nak wat cemtu kat suami dia.. awww ---> jawapan sebagai seorang bakal akauntan, aminnn ;)

ken said...

lol like this also can.. =P

amirah said...

expert tul la mak dia nih.. : P

eelobor said...

hehehe.....betul ker nie?

@juera said...

kesian ler kt abang ak..mambujang smpai ke tua la jwbnya klu mnusia fikir mcm tu..hihi...

psttt..abang ak akauntan..hihi

Lagenda said...

ha..ha..ha..sian pd akuantan!!

relevan said...

Saya tiada jodoh dengan akauntan..

appledia said...

Bikin cuakkkkk..akakakaka

iza said...

Salam...

Ahaks....
Kalau mcm tu, kawin dgn penyelidik pun bahaya jgk ni...hehe...

Mohd Adziim said...

mana la nk cri ahli arkeologi...susah tu.

~ ReD ~ said...

hhahaha...mcm itu la plak:D

Latest Entry : Why Vampires Suck?

RedLife2Love said...

ada jugak cerita camni kan? hehe.. kelakar la pulak baca.. =P

Ery Farieha said...

cehh
boleh plak
hohohoho

azzey said...

Sharinginfoz: kawenlah dgn org yg sayangkan kita....insyaallah bahagia.....

kukuchimachikumi said...

hehe..lwk la...

akauntan berlambak2 ..tp ahli arkeologi 2 skit...

nk kene berebut ni...

icee-yah said...

huhu...nice..ingatkan jgn kawin dgn akauntan sbb dorg sellalu kna balik lmbt..hihi