Pages

Saturday, August 21, 2010

Bila Sharinginfoz Boleh Berada Ranking Alexa Di Bawah 1,000

Semasa entry ni ditulis ranking alexa bagi blog sharinginfoz berada di tangga 1,305 bagi di Malaysia dan 307,019 bagi seluruh dunia. Setelah 10 bulan berblogging, I am quite happy with this ranking. Tapi kalau dapat below 1,000 kat Malaysia OK juga kan.

Jom tengok top 10 ranking alexa di Malaysia:
  1. Facebook

  2. Google Malaysia

  3. Yahoo

  4. Google

  5. Youtube

  6. Blogger

  7. Windows Live

  8. Wikipedia

  9. Maybank2u

  10. MSN

Memang facebook, search engines dan blogger top kat Malaysia tapi yang uniknya site made in Malaysia, maybank2u sangat famous le. Apa taknya kalau nak bayar bill, check balance, transfer balance ramai yang gunakan kemudahan ini.

Sites lain yang menarik ialah:
  • The Star (14)
  • Airasia (24)
  • Nuffnang Malaysia (57)
  • Harakah Daily (75)
  • Maxis (78)
  • Paul Tan Automotive News (88)
Begitulah Hidup Seorang Blogger.

13 comments:

lagenda said...

ya Allah..terrer tol cik sharinginfoz nih! Mak baru dpt 6 juta!! Wuaaaaa..tp x pe..en sharinginfoz akan dapat bwh 1K tu skt masa lagi! Tahniah..

Amir Izzat said...

salam..wah! tahniah...hehe. bro..ko tau tak.. kalau nak duk below 1000 nie..kena update hari-hari dan banyak... macam ak buat dulu..tup tup bawah 1000..tapi bila dah kurang update..duk main rank 1000 ke bawah je..huhu..

p/s: sikit lagi..naikk ar tue..hehe

Hariz said...

InsyaAllah akan tiba masanya nanti :)

http://prof-hariz.blogspot.com-

azzey said...

Sharinginfoz; x fhm sgt ttg ALEXA ni.....utk apa ye?

DaHLia said...

Alhamdulillah..
site saya pun xsampai sebulan, Alexa dah makin kecut..dulu masa mula tukar domain, 19juta,,,huhuh

ardinihumaira said...

Alhamdulillah blog dni pun sama.. walaupun bula lepas ranking bermula dengan no rank, skang dah di rank seribu lebih.. ;)

relevan said...

Sedang bertungkus lumus untuk meningkatkan laluan trafik ini..

Tapi yang pasti di musim perayaan ini trafik di mana mana pasti berlaku kesesakan..

iza said...

Salam...

Site Linking tu apa maksudnya ya?

eelobor said...

bagus kan ada target?

syuE said...

bestnya..syue punya ranking..sejuta lebih =.="

hahahaha!!

Ery Farieha said...

skrg ranking alexa da turun kot
maybe sebab ramai yg dah blogging
huhuhu sedeh2~

Sharinginfoz said...

azzey: kiranya berapa banyak blog link ngan blog kita, rasanya macam tu le

noor afzan said...

wow..
1000+ tu..