Pages

Tuesday, August 24, 2010

KWSP di Twitter dan Facebook

Siapa tak kenal kumpulan wang simpanan pekerja (KWSP) kan? KWSP melangkah ke hadapan bagi mendekati public melalui laman sosial twitter dan facebook, mengikut statement yang dikeluarkan pada 23 Ogos 2010.

Bagi yang ingin menjadi followers kwsp bolehlah check kwspbuzz dan jangan cari yang lain, manalah tahu kot-kot ada pihak yang ingin mengambil kesempatan. Semasa entry ni ditulis jumlah pengikut adalah 355 orang.

Bagi penggemar facebook pula bolehlah cari kumpulan wang simpanan pekerja atau kwsp.

People yang "like" kwsp's facebook hampir mencecah 8,000 orang. Baguslah, nampaknya banyak organisasi menggunakan laman sosial bagi mendekati rakyat. Yang penting apa jua komen atau pandangan daripada rakyat yang menghantar melalui facebook or twitter or apa-apa cara lagi dapat dijawap dengan cepat bukan sekadar ada page.

7 comments:

AngahSayang2314 said...

ye sekarang nie memang banyak cara diorang nak dekatkan ngan rakyat kan...

azzey said...

Sharinginfoz: suatu pendekaatn yg bgus utk kemudahan rakyat! :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

myEg pun ada fb jugak..semua nak fb skang ni!

relevan said...

Kome pun like..

eelobor said...

saban hari byk jabatan2 kerajaan yg cuba mendekati rakyat menggunakan platform spt ini. tp sampaikah msg sebenar di wujudkan akaun? atau hanya sekadar meriahkan suasana?

ardinihumaira said...

baguslah. nanti leh tanya kat sana senang je kan

Sharinginfoz said...

angah dan azzey: satu pendekatan yang baik

elissmie: nak leverage technology kan

relevan: saya pun suka

eelobor: kita kena tengok lebih daripada sosial network right

ardini: tanya aja, harap response cepat