Pages

Monday, August 30, 2010

esila

Adakah anda tahu apa itu esila? Ianya salah satu website Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia. Antara aplikasi di dalam esila ialah:
  • permohonan biasiswa politeknik
  • permohonan biasiswa dalam negara
  • permohonan biasiswa luar negara
  • permohonan biasiswa tajaan JPA/MARA

Terbaru ialah mengenai keputusan permohonan biasiswa di bawah program ijazah dalam negara tahun 2010 yang mana semakan boleh dibuat mulai 27 Ogos 2010 sehingga 3 September 2010. So kalau anda nak semak keputusan biasiswa ijazah dalam negara 2010, bolehlah lawati, esila.

Di samping itu di dalam laman web ni, ada juga pautan / link mygov, msc, portal eKL dan pemudah. So apa lagi, bagi yang berminat mengetahui lanjut, bolehlah lawati esila.

15 comments:

eelobor said...

memang tak tahu & tak pernah ambik tahu sebab tak berkaitan

Yatre Hayati said...

owh....esila la nama dia...heee

ardinihumaira said...

tahun depan dni nak apply :D

relevan said...

Esila..macam nama seorang awek saja..

LiNda said...

ermm...

~aSHa~ said...

sila sila sila gunakan ye...

im from there

sahromnasrudin said...

salam ziarah..mende nie dh lame rasanya..maser sy blajar dulu, nak semak duit biasiswa JPA dh masuk ke lum, mmg sy gunakan service nie...

rasp said...

nama sedap, byk plak kegunaanya :D

PinQib said...

rindu nyer nak jadi.. macam lepas spm dulu,,. hehe


Latest entry di:
Susah nya jadik cikgu!
Men suck!!!
Keyword 18SX

Kambing untuk dijual!

yangbaik said...

dah tau sikit2 tapi... tak ambil kisah sangat sebab belum berkesempatan dan belum berkaitan lagi..

Lagenda said...

Esila?? Owhhhhh..eh! Panjang plak "O" mak! HIks

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam..
baru tau pasal ni..
kalo nak sambung degree nnt leh la cube kat sini insyaallah..
thanks..

lydzar said...

macam-macam nama portal skg ni ..papepon bagus utk kegunaan rakyat jelata sekalian :)

hafidzah hafidz said...

hmmm, bagusnyew buat info nih..isi la isi..hehe

~ ReD ~ said...

hohoho...sy x pernah guna pinjaman pelajaran jadinya sy tak tringat @ terfikir pasal biasiswa..


Rindu Nak Tengok Cerita Macam-Macam Aznil