Pages

Thursday, August 26, 2010

Rahsia 1,000 Unique Visitors Terbongkar

Salam dan selamat sejahtera to all my readers. Buat pertama kali sepanjang hampir 11 bulan berblogging, blog sharinginfoz telah memperoleh unique visitors (UV) melebihi 1,000 iaitu 1,034 mengatasi rekod sebelum ini iaitu 911. Thanks to the entry on RM500 bonus hari raya.

Rekod juga telah dicipta bila mana, sejumlah 256 pelawat dalam masa satu jam, iaitu pada pukul 4.00 to 5.00 petang. Sebelum ini paling banyak pun pengunjung dalam masa satu jam ialah 100++.

Dan satu lagi, semasa entry bonus raya disiarkan, terdapat 75 online. Thanks kepada semua yang membaca tulisan tersebut.

By the way, entry tersebut semalam berjaya merekod 399 UV. Memang seronok kan bila ramai orang baca sesuatu tulisan yang kita buat.

So ni lah tips / rahsia 1,000 UV. Actually tips ni saya dah tulis sebelum ni tapi nak ingatkan kembali, tips mudah tingkatkan trafik dan tips mudah seo:
  • Topik semasa dan menarik perhatian. By the way, siapa tak suka bonus dan duit kan? Lagipun kalau boleh biar kita update dulu sebelum ramai orang buat pasal topik ni

  • Entry menggunakan KISS (keep it short and simple) principle. Jangan tulis panjang-panjang nanti orang tak suka baca

  • Tajuk entry mesti direct dan google friendly. Kalau isu tu pasal bonus, tulislah mengenainya dan jangan lupa letak sekali perkataan yang mungkin juga orang search, i.e. selain daripada bonus, maybe saguhati

  • Dalam kandungan entri tu kena ada juga keywords yang kita rasa penting yang mana ianya juga ada di dalam tajuk
By the way, thanks again kerana anda adalah part of the record breaking semalam. Kongsi jangan tak kongsi kerana sharing is power.

40 comments:

relevan said...

Huh..tahniah rodong..kemajuan sesebuah blog hasil tulisan dengan penuh kejujuran..

azzey said...

Sharinginfoz: tahniah! bl lh sy nk dpt cam tu ek?? :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hoho. Nice :)))

Azuan said...

uit banyak tue...hohoo

eelobor said...

bro dah jmpa jln, senang la tingkatkan traffik

Lagenda said...

jelesnya tgk visitor manyak cenggitu!! Tahniah bro..

ProfHariz said...

Tahniah Broo...
Terbaik kot :)

DaHLia said...

hebat! tahniah!!!

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
hebat btol blog ni..
tingkatkan lg usaha..
:)

Abdul Halim Ismail said...

tahniah admin, hebat sungguh. Saya tengah belajar

monica said...

tahniah.. =)

AngahSayang2314 said...

wah... tingkat kan lagi ye.. hehehe

thanks for info

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sama lah dengan me, entry semalam paling byk UV ;p kad raya otw yer..

hyprobulksms said...

Bagi la lagi rahsia-rahsia trafik pengunjung awak. Sikit sangat rahsia tu, tolong la tambah lagi.

Atia Adina said...

kagum kagum...

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

Boleh bg duit raya la nt..hehe

Cik Norfa said...

mencANAK LA BE TU..HIHI
TAHNIAH!

Fina Fento said...

tahniah! terima kasih utk perkongsian ni :)



Nama saya FINA

aReaL said...

Tahniah Bro... Saya Pon Newbie Gak... Hehehe...

Aida Dan Joe Razwill Akhirnya Bercerai..!!!
.

ardinihumaira said...

:) bestnya! hehe... dni baru beberapa kali lebih 1000uv sehari...

Sharinginfoz said...

dear all: thanks

lagenda: bagus jeles yang sihat

hypro: saya pun tengah belajar, ada sikit share sikit, ada banyak boleh share lagi

virgo_mania said...

waaa... giler terer.. bila la nak achieve target level tu eh.. (blink²)

Linglung said...

tahniah..tu maknanya lu mmg hebat..

BackyardPool said...

Keep up the excellent work! Harap2 someday my visitors will be that much. :D 2 thumbs up bro!

aduka said...

very2 nice info..
simple!
=)

Mr Noble said...

wow! power aa :D

Nur Fannun said...

wah tahniah la..

Menu berbuka dan bersahur : Tomyam dan Ikan Geli-geli

Wan Gerrard said...

terbaik la bro, nak jadi cm bro gak^^
tahniah2

darkbatman said...

bro, makin mantap n mesra seo dh blog ko..tahniah.. ak pun ske masuk umah ko wpun x dijemput.heheee

nizam omar said...

saya ucapkan tahniah dan beraya sakan lah dapat durian runtuh dari naffnang..terima kasih sebab sudi sharing kat kitaorang yang baru ni..
jasa dan budi saya klik kat iklan sokmo.hehehe

http://nizamullah.blogspot.com

Red Ribbon Boutique said...

bessstt.......

NK said...

tahniah! hebat tuuu..

thanks kongsi tips!

saya_arief said...

mantapppp..
;D

MuJE said...

wow! nice post! dah bleh start practice ney.. tq!

izee said...

thanks! very helpful..nk try jgk lah..maklumlaa bru 1mgu tempuh alam bloger byk bende kn blaja

Kancilbiru said...

well done bro! bab2 duit memang org laju jer...hehehe

TOLANIC said...

Sungguh pakar awak berblogging. Kagum!

小澤 (DSvT) said...

Tahniah...
Memang banyak clicks o...

izyanty collection said...

wahhh...bestnye...jom join contest merdeka kat my blog

MyZone~theUn4given said...

curi tips kat sini...hahaha