Pages

Monday, August 23, 2010

Ramai Rakyat Malaysia Mahu Website Pornografi Disekat?

Just nak share mengenai survey yang telah dikendalikan mengenai sekatan ke atas laman web yang berunsurkan pornografi / lucah. Based on the survey, lebih kurang 70% rakyat Malaysia yang berumur 15 tahun hingga 35 tahun berpendapat website macam ni patut disekat.
Saya juga menyokong 100% ianya perlu disekat even though orang cakap kebebasan macam ni perlu tapi apa gunanya kalau ianya mendatangkan banyak keburukan. tengoklah sekarang banyak kes-kes yang melibatkan perkara ni berlaku contohnya driver bus dan van membuat perkara tidak senonoh kepada murid-murid / pelajar even depan pelajar lain. Memang teruk kan?

So apa pandangan anda?

12 comments:

Shahiran said...

Dah banyak dah hantar laporan pada SKMM http://aduan.skmm.gov.my/ pasal blog porno Malaysia saya report. Ada yang lepas lapor, blog2 tu hilang kot (maksudnya dah disekat ke di banned ke ape kot) Tapi lama-lama muncul baru lagi, last-last rasa macam membazir masa dan tenaga je nak report setiap kali.

eelobor said...

setuju 200% di sekat sepenuhnya bab2 yang banyak mendatangkan kemudharatan

relevan said...

Ramai betul yang menyukai web site tidak senonoh itu yer..

arekymz membuyau said...

assalam.
betol2..
sokong sepenuh nye.
kalo bole jgn ade langsung.
rosak otak rosak pikiran.

Hairil Rizal said...

Mmg patut sangat lah disekat sbb itulah sumber paling senang orang ramai boleh refer.

ardinihumaira said...

sepatutnya disekat.. huhu...

bErrY sTraWbErRy said...

SKMM mmg dah sekat kebanyakan website pornografi... As a Streamyx cust service, mmg banyak sangat dapat report yg cust tak puas hati bile x boleh masuk website2 pornografi..n yg sedih nye kebanyakan yg report 2 adalah orang melayu n islam...

Matjoe said...

kalau boleh mmg nk camtu.

~aSHa~ said...

sy setuju sgt2......merosakkan akhlak org Islam terutamanya...

azzey said...

Sharinginfoz: sekat jerk....x pyh nk timbangtara lagi.....per dh sah2 x elok, x guna disimpan pun....

naz said...

setuju sangat :)

Eyriqazz said...

1 sekat 10 muncul...rasanya ibu bapa kena ada software di komputer yg boleh monitor anak2 dari main kom...