Pages

Friday, August 20, 2010

Cinta Kirana

Ramai orang memperkatakan mengenai cerita Cinta Kirana. Bila google baru tahu yang cerita ni adalah drama / sinetron Indonesia yang disiarkan setiap Isnin hingga Jumaat pada pukul 6.30 petang hingga 7.30 petang di Astro Ria 104. Kalau tak silap Cinta Kirana ni bermula pada 11 Ogos 2010.

Nak tahu lebih lanjut mengenai sinopsis dan juga lirik lagu (Yovie & Nuno) cinta kirana boleh lawati blog darkbatman.

Tak sangka memang banyak sekarang ni cerita from Indonesia yang masuk kat Malaysia dan ianya sungguh hits. So what do you think of this trend? Adakah ianya baik atau sebaliknya bagi perkembangan industri filem / drama tanah air. By the way, lagu from seberang pun banyak juga kat sini kan. Oklah selamat berbuka.

Baca juga entry "Hidup Seorang Blogger".

10 comments:

eelobor said...

bagus la tuh, kera di hutan di susukan. anak kat rumah lantak dia lah nak hidup pandai2 lah berdikari nak cri mkn sendiri kan?

nabilah abd rahman said...

citer indon mana bes...just yang berkualiti macam ketika cinta bertasbih,ayat-ayat cinta je best ditengok...tapi lagu indon memang best..mungkin nada dan muziknya yang senang diterima oleh ramai orang...

Anne said...

takde la best sgt sinetron2 dr negara jiran ni, filem2 kita lagi menarik. Tapi depends la kat taste masing2.

ardinihumaira said...

dni layan cite epilog syurga cinta je skang. hehe

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Sebenarnya dah bosan dengan drama dari indonesia..lakonan yang lemah..
Kalau yang jahat macam apa..
yang baik jadi bodoh(baik sangat)..
Dulu aq suka la tengok drama dari indonesia..Itu pun pasal ada awek lawa..hi

Lagu Khas Untuk Blogger
Lukisan Menakjubkan Daripada Pensil
Wayang Pasir Cun!

LiNda said...

Tdk berminat tgk sinetron . Drama kita pun apa kurangnya .

Tapi saya sokong pada cerita yang benar2 bermutu dan memberi impak. Malangnya hanya boleh dikira dgn jari .

Lagu Andai kutahu ..sangat menginsafkan . Terasa mengalir ke hujung urat saraf dan sebak bila mendengarnya .

relevan said...

Tak suka tengok Filem/drama Indon..tapi suka tengok heroin Filem/drama Indon..lawo2..

azzey said...

Sharinginfoz: klu yg ada mesej.....mmg baik utk dijadikan panduan.....tp lg bagus klu 'org2 kita' sendiri yg blh buat drama2 seumpama ni!

rafi said...

kbykkan dari kite mai dari sne... org2 sne pn byk mai sni... cmne... klu dh dok ari2 psg lgu dorg... mula2 mmg x suke tp dh lame berkenn trus.... asl usul pn dr sne so citarasa pn x brubh mcm depa jgk... prgai pe smua lebih kurg je...

darkbatman said...

thx bro sbb link kan blog ak..heheee