Pages

Sunday, August 15, 2010

Jom Berbuka Puasa

Macam mana ngan puasa pada hari yang ke-5? Sedap gak ayam percik ni, beli kat simpang sebelum masuk kampung baru, alah ada satu hotel tu, lupa pulak.

Yang ni of course my favourite ayam goreng. Tak suka sangat yang besar-besar, pas tu tambah cili ngan bawang.

Ni kari kepala ikan. Tak bagus juga kan selalu makan sebab orang cakap banyak kolesteral.

Yang ni kacang goreng, tak perlu complicated sangat, simple aja.

Kuih melaka or onde-onde, kat tepi tu akok.

Last sekali, bubur jagung. Benda alah ni, kalau pi bazar ramadan susah gak nak jumpa.

12 comments:

HaiDa HiDa said...

sedapnya lauk2 kat atas tu.. onde2, tak sempat lgi nk makan.. nk wat kat cni payah tul nak cari kelapa.. x pe la, tggu ujung bulan puasa la blk kg..

eelobor said...

banyak gak menu bro....boleh tahan

virgo_mania said...

buat sendiri je la bubur jagung tu... hehehe

n@m@n said...

lamanya tak makan akok..hehe

Entri terbaru chekgu

Perubatan yang membatalkan/tidak membatalkan puasa

kulanz said...

Salam,
wah, banyak juga tu juadah berbuka puasa.. nampak menyelerakan semua..
bubur jangung tu pebret aku.. kalau pegi bazaar mesti cari yang tu

aque said...

lapar pule tetibe... muahahahaha

mira the monster said...

cedapnyee..lapooo

LiNda said...

Since ada di sini ( Pantai Timur) , setiap hari juadah saya mesti Nasi Dagang or Nasi kerabu .. Memang superb !

ardinihumaira said...

lama tak pekena percik ;D

miss nina said...

ayam goreng bermpah tu nampak menarik.
tak pernah saya cuba masak :P

~selamat berpuasa utk sharing sekeluarga

azzey said...

Sharinginfoz; sedap tgk bubur jagung tu....

Sharinginfoz said...

eelobor dan kulanz: makan ramai2 seronok kan

virgo: he he he, kalau ramai makan tak apa, sebab tu le beli

naman: akok memang sedap