Pages

Saturday, August 7, 2010

Nor Azita Osman

Nor Azita Osman, siapakah nor azita osman? Terbaca kisah mengenai beliau kat blogs dan juga sinarharian, wanita hina johor. Kisahnya nor azita menggunakan facebook untuk menyuarakan pandangan beliau mengenai ketiadaan biskut famous amos di johor bahru, so beliau menggunakan perkataan "hinanya". Statement yang digunakan adalah:

"Ya Allah hinanya Johor Bahru nama je dekat dengan Singapura belum maju rupanya... baik aku duduk Kulim macam ni"

Rasanya isu ni tak perlu diperbesarkan lagi dan saya rasa nor azita osman sudah serik dan kesal mengenai statement yang dikeluarkan. Lagipun I am sure beliau tak bermaksud untuk menghina Johor cuma begitu emosi masa tu.

Ada page "blacklist people" mengenai nor azita osman dan ketika entry ni ditulis ianya sudah mencecah 10,000 orang. Saya bukan nak berpihak pada sesiapa cuma just nak bagi pandangan cukup-cukuplah, banyak benda lain lagi yang perlu kita fikirkan macam masalah remaja sekarang, kes buang bayi, tentang ekonomi dan macam-macam lagi. Sempena bulan ramadhan yang semakin hampir, sama-sama le kita maaf bermaafan antara satu sama lain.

24 comments:

eelobor said...

setuju bab masih ada benda lain lagi yang lebih penting & utama perlu di fikirkan

Shafika Syuhada Rosli said...

sebab mulut badan binasa .

Ieda Al-Habsyi said...

pasal biskut pon kecoh, fenin lah! uhuhuhu! :)

Zairie Husin said...

terima la padahnya... :D

my recent post:
wanita.. adakah kamu berada dalam kecairan???

ella said...

orang berzina buang baby...taknak plak kutuk..

ardinihumaira said...

blog yang mengutuk kelantan tak masuk paper pun.. hal kecil cemni tetiba leh masuk paper...

LiNda said...

Salam ..

Yup !
selain masaalah yang awak sebutkan diatas. Sebenarnya ,
Ini pun MASAALAH BESAR yang perlu diambil berat .

Jaga tingkah laku
Jaga perangai
dan JAGA MULUT !

Bukankah kita dituntut utk saling menghormati satu sama lain?

Kalau pun dia bukan orang Johor, tetapi dia mencari rezeki dan tinggal di Negeri Johor .

so.. pandai2la bawa diri .

Now, terimalah padahnya !!

cikgu isza said...

errr... sha,
kata ganti nama beliau tu tak sesuailah..
dia bukan orang ternama atau mereka yang dihormati..

sekadar menegur.. :)

HaiDa HiDa said...

a'aa betul tu byk bnda lain lg nk fikir.. tpi skank kita mmg kne waspada sikit terutama dalam penulisan..

Nina Nurziana said...

sokong2..

sbb mulut bdn binasa.. huhu

cikmin said...

orang yang bikin page tu lagi kena bagi sekolah..ibarat mencurah minyak ke api..

harap nor azita serik dengan kejadian ni.

Sharinginfoz said...

linda: memang saya agree dengan kata-kata perlu dijaga tapi cuma satu aja tak perlu le sampai membesar-besarkan macam satu isu negara melibatkan rakyat, sekadar pandangan....

cikgu isza: thanks perbetulkan. beliau digunakan bagi kata ganti nama diri ketiga utk orang yg lebih tua atau yg dihormati: Pak cik saya berpangkat besar tetapi beliau tidak sombong (sumber dbp)

cikmin: jangan menaikkan api kemarahan......betul, tepat sekali. yang penting ambil pengajaran

|| NaFiRaa || said...

harap jadik pengajaran lah untuk kita semua~

noor afzan said...

masa saya tengok fanpage tu baru 1000++ yang jadi fan.
tapi skang dah 10k eh..?
tak salah sebenarnya nak menyatakan rasa tak puas hati, tapi janganlah guna bahasa yang teruk2 sampai dah sama tahapnya dengan yang ditegur tu.

yang penting bila orang tu dah insaf, maafkanlah =)

Wahida Nasution Thakhrim said...

ada tengok juga page yang blacklist nor azita ni.. tapi saya tak komen apa2 cuma kesal sebab ada yang kasi komen yang melampau.. komen sebegitu tak sepatutnya ada..

skool said...

Itulah ramai org lupa d power of fb. Masih ramai yg suka tulis ikut perasaan kat fb. Better jaga2 ... sapa pula yg kena lepas ni!
Baik belajar drp apa yg berlaku ke atas nor azita ...

relevan said...

Biskut Marie ke biskut tawar nih?..

velasrizal said...

hahah nsb bek ISA utk siapa yg mengancam keselamatan negara shj... klo tdk..

Followers Dah mencecah 200 Orang !

FeezMior said...

spttnya tak perlu besar2kn.. yelaa..masing2 mgkn pernah alami isu kenegerian ni.
tp ntah kenapa,kali ni, akak ni jd mangsa.padahal kalau ikt kn org kutuk2 negeri lain, lg teruk. tak laa kena seteruk dia..

PinQib said...

lol.. hee. x habis3 g isu ni.. eh.. pasal ape ahh?? x nmpk pic?



Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Blogging boleh dapat kanser?

Magibon, makhluk comel

Encik Tikus said...

konklusinya : berhati-hati dan berfikir sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan di facebook.

Ct SoLeHa said...

kerana biskut sedap..tetiba kulim tempat tinggalku naik nama :)

Mar said...

betol 2,.ska entri nie,..
kalau kita blajar fiqh aula pon mna dlu yg ptot didahulukan,,.hari nie kes pembuangan n lain2 mkin mngkat,.
jdi ptot fikir yg mna patot lbh mnjadi keutamaan.

molmolla said...

emmmmmmmm~ macam2 hal~