Pages

Thursday, August 5, 2010

Petrol Percuma From Esso Tapi......

Sekarang ni memang banyak kan loyalty cards termasuk dengan syarikat minyak. Ni nak share mengenai smile card from esso.

Setiap kali anda isi minyak anda akan dapat mata ganjaran. So setiap RM1 anda akan dapat 1 mata dan mata tersebut dapat ditukar dengan barangan ataupun petrol. Kalau untuk dapatkan petrol anda kena kumpul 1,000 mata untuk RM15 minyak. So kiranya penjimatan sebanyak 1.5% kan.

Setakat ini mata ganjaran yang ada ialah 1,938 so kumpul lah dulu. Malas nak redeem. Simpan banyak-banyak ya. Hmmmm tak sangka dan hampir RM2,000 beli minyak kat esso ni. Nak tahu lebih lanjut jom smile.

15 comments:

mijie said...

saya hanya pakai kad mesra je :)

ardinihumaira said...

memang best kalau dapat redeem banyak2 ;)

Lagenda said...

mak pernah guna card mbmr utk BP..dah puluhan ribu point utk g melancong, then BP dengan mudahnya suspekkan mmbr card mak..last2 melopong ajelah. BP x nak ganti card mak dan transfer pointer yang dah terkumpul sbmlm ni!! So dah serik..

suhaisweet said...

Mmmm..bukan senang nak senang ekh..Nice entry friend...visit my latest too..goin' to touch ur heart, hopefully ;D

J.M.R said...

wah..smbil2 tu leh gk tao brapa byk dh kita beli minyak kan..

Yunus Badawi said...

Salam kenal.

Jarang sangat beli minyak kat Esso sebab dulu saya kerja dgn sykt minyak saingan esso hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kita kumpul point petronas..

itu yang terdekat..

naz said...

berbaloi baloii yaw

eelobor said...

dah byk kali gak redeem kat esso tuh. skrg dh byk stesen2 lain yang buat mcm gini cuma esso lebih sket. 1000 mata boleh di tukar dengan RM15 minyak petrol atau RM10 harga barangan. jika stesen minyak lain 1000 mata untuk RM10 harga minyak petrol. kalau tak silap ler.

ejaMaria said...

hmmm... kite mmg guna Mobil / Esso je... isi minyak dan claim point... bila hujung bulan klu sesak... redeem la minyak... hehehe

|| NaFiRaa || said...

hubby ai pon isi minyak kat esso.. pernah sekali tebus minyak pakai point.. ok jugak wat cam tuh~

azzey said...

Sharinginfoz: sy punye dh redeem...tp bkn esso....x amik brg pon....isi myk jerk...ms tu nk blk kampung..dh jimat sikit....ha3....

HaiDa HiDa said...

wahhh byknya mata ganjaran..

**ada award tuk kamu kat iNiLaH DuNia Ku.. :)

n.a.j said...

best tu bila kumpul n redeem bila points byk...

halim cr said...

sape nk petrol free rm50 tiap2 bulan? Go to jimatbelanja.com