Pages

Thursday, August 26, 2010

Nak Tambah Limit Kad Kredit?


Beberapa hari yang lepas terima panggilan from satu bank then dia cakap nak tambah ke limit kad kredit encik? Saya cakap tak apalah terima kasih ajalah.

For me tak perlu le nak icrease credit card limit, yang ada sekarang pun tak utilise sangat sebab for me, it is more on emergency purposes. Tak apalah bayar government fee sebanyak RM50 setahun. Janji kalau ada apa-apa keperluan (bukan kehendak!) bolehlah buat transaksi tersebut. Contohnya, nak book hotel ke, flight, emergency kat hospital ke dan macam-macam lagi.

Jadilah pengguna yang bijak, sama-sama le kita ingat-mengingati antara satu sama lain. Yang penting, kehidupan ni jangan keterlaluan dan amalkan kesederhanaan dalam semua perkara.

14 comments:

naz said...

yeahh biasa nya yang tempah2 je baru guna:)

ardinihumaira said...

betul3... baik guna cash je. guna kad kredit untuk mana yang perlu... bahaya kang tak terbayar. huhu

Lagenda said...

Yes..batul! Seb bek mak semekin..x de creadit card!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

satu2nya kad saya tu dah ditransfer ke term loan. tak sabar nak tunggu habis.

♥Azie♥ said...

saya tak de card credit...

eelobor said...

hehehe, gaji aku ciput jer bro. nak pakai kad kredit pn tak lepas

relevan said...

Seronot juga ada kad kredit ni..

noor afzan said...

betul..
sayapun tak nak tambah limit.

Bo the Nerd said...

Lain kali kalau orang tu call, minta dia call aku bro. Sampai sekarang tak pernah orang call utk tambah credit limit.
Aku rasa mgkn sebab aku bayar full tiap2 bulan & on time kot sebab tu diorang tak bagi.
Credit card ni kalau betul2 pakai boleh save expenses kita and tolong kita buat duit. Aku selalu buat. Fikirkan.

rasp said...

tindakan yg bagus tak tambah limit!
syabas!

rasp said...

tindakan yg bagus tak tambah limit!
syabas!

azzey said...

Sharinginfoz: kad kredit ni mmg mudah....tp klu dh 'terbabas' penggunaanya...kita jadi parah!

Mak Su said...

wah, bhy juga kalu diamik offer tu, takut melalaikan kita kelak (saya ler)

Sharinginfoz said...

ardini: memang seboleh-bolehnya guna cash

azrina: tindakan yang sangat bagus