Pages

Monday, August 16, 2010

Contest Hidup Seorang Blogger Semakin Hot

Memang hot le contest hidup seorang blogger yang dianjurkan oleh denaihati pada 10 Ogos 2010 yang lalu. Tak sampai seminggu contest ni diadakan, ianya telah menarik lebih 50 penyertaan. Sebabnya saya rasa ramai yang ingin menguji skill mereka di dalam SEO ni. Di samping itu contest "hidup seorang blogger" menawarkan hadiah yang cukup lumayan iaitu RM300 setiap orang bagi ranking 1-5 dan RM150 seorang bagi ranking 6-10. Ianya berdasarkan google search.

Di samping itu, RM100 setiap orang untuk 5 entri paling popular pilihan blogger. So kesemuanya hadiah bernilai RM2,750.

So nak tahu siapa top 10 dalam google ketika entry ni ditulis. Anda boleh taip "hidup seorang blogger" then keputusannya adalah:
  1. Denaihati

  2. Rezamohyin

  3. KB Mall Runtuh

  4. Sharinginfoz

  5. Azuanrazi

  6. Aizuddin

  7. Venturebeatprofiles

  8. Yoycullen

  9. Mohd Isa

  10. Muhammad Tarmizi
By the way, kedudukan ini buat masa ini ya, ianya berubah-ubah. So apa lagi joinlah contest "hidup seorang blogger".

Previous entries:

23 comments:

amirah said...

congratzz....top 5 tu

azzey said...

Sharinginfoz: congrates2......top 5 tu.... bkn sng nk dpt top 5 tu..

Rara said...

Eh, itu guna google.com.my ke atau google.com ? Denaihati akan pilih mengikut google.com kan? :D

Jom lah kita memeriahkan Contest SEO

relevan said...

Tak sempat masa nak join ni..

::fadxieza:: said...

hebat!
congrate.
:)

Encik Tikus said...

top 5. tahniah yeaa

Ummi Hanie said...

sy pun dah join...blog picisan jekk...

owh gitu cara cek ranking ye...thanx 4 sharing

tahniah

Kaseh NazLieza said...

wah..hebatla bro..ehehehe

~~ciklinn~~ said...

tahniahhhh semua otai2 nie...

nabilah abd rahman said...

mantap...congratz..n all the best..

Matjoe said...

wahhh, dapat rm300 nnati

arekymz membuyau said...

tahniah top 5..
usaha lagi..
:)

velasrizal said...

wah byknye hadiah dia.. org kaya ni..

ferra said...

wlupon x paham...... tetap nk ckp congratz gak hehe ^^

maslinamansor said...

taniah...
semoga rezeki bertambah di bulan Ramadhan ini...

unwanted said...

wah.. tahniah..
entri ini pun SEO apa.:).

Jard The Great said...

hehe.. wow

Solehah said...

wah..sharing is power pun power..tahniah2..

Sharinginfoz said...

dear all: thanks, harap2 ranking ni kekal or boleh berada di top 10

rara: tapi yang pelik bila type kat google.com masuk jugak .com.my, apa-apa pun tak kisahlah, suka-suka aja

relevan: banyak masa lagi, ada kurang seminggu lagi kan

unwanted: he he he, entry seo jugak kan, hidup seorang blogger kan

HaiDa HiDa said...

tahniah2..

virgo_mania said...

salam SInfoz,

tahniah.. wish you all the best. I tetap sokong u dari belakang dan mana2 side pun. If you are the winner nanti, jangan lupa belanja i murtabak ok! hehehe...

Kulanz Salleh said...

gudluck untuk contest ni..

ohcerita.com said...

thanks bro 4 the link :)
HIDUP SEORANG BLOGGER