Pages

Wednesday, August 11, 2010

Pagi-Pagi Hari Puasa Pertama Dah Cari Makanan?

Salam, selamat berpuasa. Hari ini hari pertama kita semua berpuasa kan. Semoga kita dapat melalui dengan penuh keberkatan.

By the way, nak share mengenai pencarian melalui googel. Tak sangka pada pukul 7.56 pagi tadi ada orang cari mengenai de irfan's cafe kat ikea. Tapi yang pelik orang yang search tu from Seremban, Negeri Sembilan.

Apa-apa pun, kita bulan puasa jangan berburuk sangka ya, banyak kemungkinan:
  • maybe owner dia just nak test sama ada tak entry mengenai restoran mereka

  • orang nak cari details untuk tempahan berbuka nanti

  • non-muslim yang nak check sama ada kedai ni buka ke untuk mereka sarapan pagi or lunch

  • ataupun ada orang tak puasa (harap-harap bukan yang ni ya)

10 comments:

Kancilbiru said...

maybe plan nak bbuka kat situ...:)

lydzar said...

pernah last two weeks, ada sorang lelaki melayu ni tanya kt akak jual nasik lemak (tempat sy selalu beli)

"kak bulan puasa bukak tak? " sambil buat muka bahawa dia perlukan nasik lemak di bulan puasa

aka tu balas "tak bukak la.."

pastu akak tu sambung "kalau nk supply food kt non muslim, akak boleh je masak. tp utk muslim akak taknak buat la..

then lelaki itu pon berlalu dgn bersahaja..

hihihi apedaa

azzey said...

Sharinginfoz: betul tu....coz buruk sangka ni blh mengurangkan pahala pose....

rasp said...

nak buat tempahan utk majlis berbuka kot....

maslinamansor said...

nak cari tempat berbuka tue... :)

relevan said...

Salam Ramadan yer..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak boleh puasa kot..hahahahaha..

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan

tak baik prasangka org man tahu dia nak book utk berbuka kan?????????

lama tak singgah siniii

~ ReD ~ said...

uihhh.awal pagi betul nk cari tmpt berbuka..:D


Review Filem Salt

Apabila Ramadhan Menjelma

velasrizal said...

haha mmg tak sangka ada gak cari makanan pagi2..