Pages

Monday, August 23, 2010

Rahsia SEO Terbongkar: Dapat Hampir 700 UV

Tajuk memainkan peranan yang penting dalam sesuatu entri. Masih ingat lagi tak entri on "tips mudah seo". Ni nak share mengenai result jika anda praktikkan cara pemilihan tajuk dan juga entri menggunakan prinsip KISS.

By the way, tak kisahlah setelah publish entry ni kurang orang masuk menggunakan keywords "www.tonton.com.my" dan juga yang berkaitan sebab for me, just nak bagi clear lagi macam mana nak memudahkan sesuatu blog tu google friendly.

Entri "www.tonton.com.my" berjaya menarik ramai visitors ke blog ini.

Sejumlah lebih kurang 700 unique visitors berjaya direkodkan dalam tempoh 7 hari or secara purata 100 sehari.

Keywords yang masuk ialah:
  • www.tonton.com.my: 368

  • tonton.com.my: 209

  • www.tonton.com: 85
So cuba tengok sekali lagi entry saya on "www.tonton.com.my". Ianya cukup ringkas dan tajuknya direct to the point. Opppppssss, ada ke yang berminat nak buat entry ni selepas ini? Apa-apa pun, macam yang saya cakap nak cari keywords memang susah.

18 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

wah! hebat, ieda tak pandai bab keyword, main hentam kromo je, hahhaha

amirah said...

saya rasa kan bro nik, mmng kena selalu buat entri pasal berita terkini..ahaks..

icee-yah said...

em..mesti ramai yang nak belajar buat mcm ni jugak nnt:)

eelobor said...

byk kena bljr ngn tok gutu nie...tak kedekut ilmu pun

relevan said...

Sedang berusaha kearah peningkatan trafik ni..

iza said...

Salam...
Pandainya tuan blog cari keyword hebat.....

Encik Tikus said...

haha. gua tak amik port benda2 alah nie. hehe ;DD

Anne said...

Anne pun tak reti bab2 main keyword ni...

ardinihumaira said...

bestnya.. :)
memang hebat

diraja22 said...

mmg terbaik..

~ ReD ~ said...

mmg susah nak cari hot keywords.huhu

Kepada Yang Berpuasa; Fuck you Off!

Kantoi! Ustazah Curi-Curi Makan Di Bulan Puasa. hoh!

arekymz membuyau said...

assalam.
banyak nye visitor tonton..
hebat2.
bnyk la untung sape yg wat duet mcm tuh..
huhuuhu

DaHLia said...

ermm blog ni memang disable label ke?
macam mana caranya ek?

JAI said...

wahh hebat nampak..keep it up bro

PinQib said...

AJAR LG LA TIPS.. BTW KEEP IT UP!! CONGRATS

siti murni said...

ye arr...tak reti la bab2 SEO..keyword semua ni...tolong ajarkan..? ;)

MalaysianCareer said...

masih mendalami ilmu SEO ni...kene kesabaran yang tinggi ni

jaerul said...

kalau pr rendah... seo bagaimana pun,.. mesti payah nak lawan kan blog yang memiliki page rank yang tinggi.