Pages

Monday, August 30, 2010

Tukar Duit Raya?

Hari tu ada pi tukar duit untuk raya. Mujurlah tak ramai lagi. Mudah aja, mintak borang then lepas isi ambil le nombor then tunggu giliran. Borangnya cukup senang, just isi nama dan nombor telefon serta denominasi dan jumlah nak tukar.

Mintak juga sampul raya tapi bank staff tu cakap belum ada lagi, tak kisah lah, janji dapat tukar duit untuk raya kan. Ingat lagi masa bebudak, rasanya kalau dapatRM1 tu kiranya banyak le, tapi sekarang ni nilai RM1 tu macam sikit aja.

So apa lagi jom tukar duit raya, tapi ingat, tak semestinya bila dah tukar kena habiskan semua, tak habis boleh juga guna kan, namanya duit.

23 comments:

ayu said...

bestnye klu dpt duit raya

Anna Da Lady said...

hahaha..macam tau je ramai orang tgh fikir nak tukar duit raya.tapi, ada satu bank tu kalau tak slh saya tak payah pun isi form, nak minta tukar.Ambank rasanya.3 years back at penang

Lagenda said...

alamak!! Mak x tukar lagik!! Skrg gak g bank..

AngahSayang2314 said...

salam kunjungan

alamak angah tak tukar lagi sebab tak dapat gaji macam mana nak tukar..

velasrizal said...

kalo mcm ni kena beraya rmh sharinginfoz la hehehe..

Labah-Labah Makan Ular ?

ardinihumaira said...

dni tunggu dapat duit raya.. hehe tak keje lagi

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

seringgit sekarang memang dah tak sama nilainya dengan seringgit sekarang... takpe2 , sikit2 , dapat seringgit... pun okla tuh.. budak2 tak boleh bagi banyak2 ..dibeli bukan2 ..

lydzar said...

hope hubby dh pegi tukar :)

sahromnasrudin said...

salam..kat cini pun takde mslh coz org tak ramai..maklumla, kwsan kampong kan

relevan said...

Kome belum tukar lagi..sebab tidak berbajet lagi untuk di tukar he he he!

eelobor said...

sharinginfoz tak nak bg duit raya kt eelobor? hahahaha, dh tukar gak duit tu....mngu depan dah nak balik kampung. bro solat raya masjid mana? kalu masjid TG, lepas khutbah sembang2 kat masjid luh

rasp said...

slalu minta my SIL je tukarkan coz dia keje kat bank :D

Bo the Nerd said...

Alhamdulillah. Dah pi tukar. Untung ada abang ipar kerja bank..hehehe..

www.boisanerd.blogspot.com

Mohd Adziim said...

Aku belum tukar..haha~

amirah said...

blom lagi sebab tak cukup doettt..hehehe.."sorry not at home"..hehe

kak ina kl said...

akak tak yah tukar tapi hb yang kena tukar..

sekarang ni klu bagi RM1.00 anak buah kutuklah pulak..sabar ajerlah

chenta said...

dah tukar dh minggu lepas :)

Halimkk said...

alamak belom lagi la, sempat lagi ker ni. esok dah cuti

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dh tkr last week.bank bawah ofiz ajer.tapi sampul sket ajer dibaginya!

Hazzy Ishak said...

dah tukar, duit raya tahun lepas pun ada lagi.hehe

Thristhan said...

I nak duit raya :)

aque said...

wah... manyaknye wet raye... nak kene g raye nie.. hehehhehhe....

selamat hari merdeka ;)

noor afzan said...

tahun ni raya kat kg..
hehe~