Pages

Thursday, August 5, 2010

Filem David Teo Yang Terhebat

Siapa tak kenal dengan david teo kan, sebut aja filem melayu memang sering dikaitkan dengan namanya. Tapi adakah anda tahu filem2 yang hot pernah dihasilkan oleh beliau.

Susunan (Filem, Pengarah, Pungutan)
  1. Adnan Sempit
    Ahmad Idham
    RM7.8 juta

  2. Jangan Pandang Belakang
    Ahmad Idham
    RM6.5 million

  3. Jangan Pandang Belakang Congkak
    Ahmad Idham
    RM6.3 juta

  4. Senario: The Movie Episod 1
    Ahmad Idham
    RM4.5 million

  5. Congkak
    Ahmad Idham
    RM4.1 juta

  6. V3: Samseng Jalanan
    Farid Kamil
    RM4.1 million

  7. Remp-It
    Ahmad Idham
    RM4 juta

  8. Santau
    Azhari Zain
    RM3.7 million

  9. Jangan Tegur
    Pierre Andre
    RM3.5 juta

  10. Senario The Movie: Beach Boys
    Ahmad Idham
    RM3.3 million

    Sumber: thesun
So far, pungutan paling banyak tak mencecah RM10 juta tapi ada satu filem Melayu tu yang akan ditayangkan pada bulan November, expect pungutan sebanyak RM40 juta, kita saksikan mengenai target ini.

14 comments:

Hazzy Ishak said...

hahaha tahu tahu filem sapa yang target 40juta tu.

iqbalsyarie said...

Terget banyak woo!haha...nice info,nice blog laa!!
Latest post:Cerita Pangkor bahagian 2 pula

joegrimjow said...

ok daripada tiada

Lagenda said...

bg mak, ada citernya yg besh, ada yg x pun..but apa2pun, startegi marketing dia tu yg pandai kot!

amirah said...

hah??filem adnan sempit tu sampai dekat 8 juta??lorrrr...

maslinamansor said...

target tinggi tue. Adakah filem 2 alam?

Kebanyakkan filem david, idham yang jadi pengarah.. kan

nurayunni said...

W0W!Hebat giler...target tinggi giler..

Matjoe said...

dia tahu culture melayu

velasrizal said...

yg xleh blah dr rozmey target 20 juta utk filem sulung dia.. org lama dlm industri pn ssh nk dpt inikan plak org baru..

ardinihumaira said...

adnan sempit memang best ;D
lagi satu, papadom...

azzey said...

Sharinginfoz: hah? 40 juta? banyakkkkkk tuuuuuuuuu.....

yangbaik said...

okey lah tu... target mesti mau bagus punya... tak sampai itu lain punya citer..

Amir Izzat said...

filem apa tue? rm40 juta? banyak woo

shahjiehan said...

style blog nih!! suke2!