Pages

Wednesday, July 14, 2010

Burger Sedap @ Taman Melati

Inilah burger yang saya cakapkan sebelum ini. Tak lain tak bukan burger sebelah klinik hamidah dan juga restoran melati curry house, taman melati. By the way, alamat klinik hamidah ialah 14, Jalan 11/5, Taman Melati, 53100 Kuala Lumpur.

Yang ni burger ayam special @RM3.00. Memang cukup sedap, burger ayam ni dibelah dua, memang garing lepas tu diletakkan mayonis then burger tersebut dibalut oleh telur. rating yang ni ialah 8.6 out of 10.


Yang ni burger ayam biasa @RM2.50, beza dengan special ianya tak ada telur. tak nampak sayur sebab ianya kat bawah. Yang sedap mengenai sayur ialah timunnya bukan sebarang timun, ia menggunakan timun jepun yang mana tak basah sangat. rating yang ni ialah 8.5 out of 10.

Benjo @RM2.00 of course ada egg le. telur tersebut ianya diletak atas kuala leper lepas tu diratakan dengan apa benda tu "senduk" le, then lepas tu diletak mayonis then dibungkus. tak perlu letak bekas special untuk masukkan telur. ratingnya sama dengan burger ayam 8.5 out of 10.

Overall semua burger kat atas tu deserve A, i.e. 8.5 ke atas. Bagi saya ianya lebih sedap daripada OM Burger @ Ampang Jaya.

30 comments:

lydzar said...

nmpk sedap, tp jauh sgt la nk pegi try

azzey said...

Sharinginfoz: mak oiiiiii!!!!! sedapnya, lapor plakperut pose2 ni....he3..

princess_eryna said...

alamakk...sedapnyerr burger...tp jauh laa plak... da laa tgh pose nih...aduh!

honeylanz said...

yeah..mmg sedap. dah pernah try gak ;)

ardinihumaira said...

wuuuuwuuuwuuu.. dari semalam dni mengidam nak makan beger tak daat2.. tengok gambo beger ni.. cam nak lari masuk batu terbelanh batu terpelangkup.. huaaa... nak beger!

Lagenda said...

burger special 1!!!! bwg kasi lebey, mayonis lebey, harga kasi kurang ye! Thanks..

xazryx said...

perghh .came best je .kt sungai best ade gak mcm ni .sdp gile .

~aSHa~ said...

sy suka burger mcm ni dari mekdi atau kfc...yg ni lagi lazat kan..

tergugat puasa arini tgk makanan..ehehhee

diraja22 said...

sedap sungguh..

velasrizal said...

blk ni nk try la kt sini..

EMILY Penganti Pamela Anderson Di Baywatch ?

maslinamansor said...

dah dekat nak makan lunch nie...

eelobor said...

lokasi senang di jumpai ke bro?

Suliana said...

kat mana melati curry house ni? tepi highway ke kena masuk dalam?

NaNaJoe said...

aik, lapar lak perot ni~huhuuhu~~

- zuriey - said...

apa agaknya yang wat buger ni sedap ek

kak ina kl said...

tak pergi lagi ker sini..sebab perut ashik kenyang ajer

Yatre Hayati said...

waka waka...sedapnya burger...burger macam ni sekali sekala pekena memang enak. tapi sayang. Jauh la.

btw thanks sesangat singgah dan drop komen kat blog kita during zaman kegelapan berblogging kejap. heee

~ Lady ell ~ said...

kat tempat saya(pontian) ada beger ostrich n beger rusa..sgt sedap.rege nya dh lupa sbb selalu hsbn yg beli.skrng nk tanya die gi kije...:)

en.sharing meh dtg blog saya claim award eh

rasp said...

siap bagi alamat klinik tu hehehehe...
yummylicious!

Eza Rashid said...

sedap nyer,,,,entri sy bln lepas pcl burger kat kulai,,,ehheh,,,kat sni tggalkan jejak,,,

izyanty collection said...

terus rase nak makan burge nie. tapi leceh kena tunggu lama huhuhu..

relevan said...

Bak mai sini satu..

peaNut said...

mmg nmpk sedappp...rasa cam nk try gak la...tp,,peanut jauh kat sarawak ni...uwaaa

Sharinginfoz said...

azzey & eryna & asha: alamak sori, selamat berbuka nanti ya

ardinihumaira: alamak batu belah batu bertangkuk zaman moden

eelobor & suliana: senang aja,..masuk dalam...kat tepi mrr2 tu ada bomba / petronas / mcd, tanya orang kat mana klinik hamidah..

zuriey: daging memang garing, mayonisnya dimasuk celah daging yang dibelah dua then timun yang mantop

lady ell: tak pernah cuba burger rusa

rasp: senang sikit ada landmark, mana le tahu nak guna gps or google map

Anna Da Lady said...

uih..banyaknya jenis..ni yang buat lapo perut ni

Anne Boleyn said...

uish terliur pulak tengok burger neh suma. dah lama tak makan burger ni. biasa makan burger mc'd. dah since ada isu pasal halal diorng di tarik blk ni, nmpknye kena lah berbalik kpd burger tradisional ni. :)

Dayung Serian said...

bangun pagi2 ni nampak makanan lapar la pulak...

Umie Nadhirah said...

Murahnye burger kat situ...
Sini mahal woo..

lee-za said...

akak suka burger kat sg.besi...tepi 7e kat pekan sg besi tu...dr putrajaya pi beli kat sg besi..semata2 nak makan burger...

gud said...

kalau kat taman melati tu, lagi sedap kat depan balai bomba, sebelah petronas, sebelah mcdonal tu..
dulu hanya stall beger jer. skarang dah besar, da jual mcm2.. tp burger dia maintain sedap..

saya lagi suka burger ayam special kat sini dari yang kat sebelah klinik hamidah tu. huhuh