Pages

Tuesday, July 13, 2010

Reply From P1w1max on Termination @ Wiggy

Ingat lagi tak entry saya belum ini mengenai pertanyaan "macam mana nak cancel wiggy p1wimax"? Selepas tu saya hantar query kepada p1wimax di dalam websitenya then tak sampai 3 hari bekerja dah dapat response from them. Kalau nak cepat jangan baca tulisan biru.

"Thank you for contacting P1 W1MAX support.

Encik XXXX, I regret to inform you that none of our Careline personnel are authorised to waive of any charges for any of our customers accounts, as per requests via telephone or email.

I note that you are unsatisfied with our P1 W1MAX connectivity in your area even after the completed upgrade of the transmitting station in June, 2010.
I also note that you had previously made various Technical reports regarding the issue. Thus, for further action, I respectfully suggest for you to walk-in to our P@ddock at the address below:

P1 P@ddock, Packet One Networks (Malaysia) Sdn Bhd,

Packet Hub, Level G, 159, Jalan Templer,

46050, Petaling Jaya, Selangor.

Operating Hours:

9 am – 7 pm (Monday to Friday)

9 am – 1 pm (Saturday)

Closed on Sunday and Public Holidays"


So maknanya careline people tak boleh nak mengetepikan (waive) segala jenis caj disebabkan pembatalan kontrak sebelum tempoh yang ditetapkan. Mereka suggest saya pi sendiri kat Jalan Templer. Jika tak dapat pi sana saya boleh:

"
Alternatively, you can also refer to one of our Authorized Service Partners. You may refer to the link below for their addresses. Please refer only to those listed under Category: Authorised Service Partner.

http://www.p1.com.my/support/AuthorisedP1ResellerandServiceCentres.aspx

Please bring along your P1 W1MAX Wiggy modem (full specification in good working condition) during your visit. Rest assured that our P@ddock representative will be able to provide alternatives to immediately resolve the matter.

If you require further assistance, please do not hesitate to respond to this email or call our Careline at 1300-800-888. We will be more than happy to assist you.

Your Interaction ID: XXXX

Thank you for choosing P1."


Pergi sendiri kat authorised servcie partner (ASP) ataupun call careline untuk maklumat lanjut. Lepas tu called le ASP diaorang cakap kalau nak terminate kena bayar RM299 bawa sekali wiggy, kalau tak bawa wiggy kenalah tambah RM999. Then diaorang cakap tak ada kuasa nak waive penalty tu. Kalau nak waive kenalah pi kat HQ Jalan Templer.

Then called careline @technical person diaorang memang confirmed kat my area tu ada 3 tower, i.e. base 1, 2 and 3. Ketiga2 base ni berdekatan. Saya punya base 1 dan base 3 tu (termasuk dalam red polygon), maksudnya yang red poligon tu memang highly congested. Macam tu le citernya dan dia suggest pi kat Jalan Templer untuk tujuan pembatalan wiggy.

Oklah, serba sedikit maklumat, nanti saya update.

13 comments:

xazryx said...

pengurusan P1 adalah sux !nk renew bandwith pon lmbt gile kadang2 .

eelobor said...

mmg kena pegi sendiri ke HQ bro.

Kaseh NazLieza said...

hmmmm...xpe bssh2 dulu...bsenang2 kemudian k..

NaNaJoe said...

pape pon..
paling senang nana guna celcom broadband prepaid..
hehehe..
xde guna yg lain da~
elk jew~ :)

Amirul Faiz Abd. Razak said...

fuhh.. banyaknyer duit nak kena bayar, nak berhenti pun kena bayar? Ish ish ish..

ardinihumaira said...

ha ah kawan dni kena bayar dalam 300 cemtu.. moden dia rosak. dalam masa dia guna satu hari je boleh pakai. pastu tak dapat langsung. pelik je, kan. kasi tukarla modem baru. ni duk suruh kawan dni tunggu2. salahkan laptop kawan dni la.. elok dia pakai broadband digi okay je.. terus dia batalkan kontrak walaupun sakit hati bayar mahal2

Cik Ruby said...

memang serik pakai p1 ni.. Natang seketul besar encik p1 ni still ada ngan sy lagi. Menyampah. Dah la bulan2 dikira caj lagi kalau nk terminate pun. Last last aku biarkan je la...huhu...banyaknya hutang :( dekat seribu dah ni :(

ck5354 said...

cepatnya, saya ada masalah stremyx yang suddenly tambah RM 10 ke dalam bill saya.

Saya telephone 2 hari, setiap kali tunggu 20 minute.

Mereka kata tak dapat buat apa apa kena pergi TM point.

Susahlah, kenapa bagi aku tunggu begitu lama sedangkan hotline 100 tak dapat buat apa apa.

velasrizal said...

penuh dgn karenah birokrasi.. mmg saje nk myusahlah cstmr..

azzey said...

Sharinginfoz: dulu pon hampir nak terguna P1 gak...tp x jd.guna b'band celcom jerk....okaylah wat berblogging...hu3....

Sharinginfoz said...

xazryx: my view is their management is better

cik ruby: pi le jupa diaorang

ck5354: p1w1max's customer service is ok

velasrizal: maybe some procedure kena ubah but at least diaorang bagi options

azzey: maybe depend on area

Sya Isya said...

ui! seram je bunyinye ni. tak nak lah guna P1. memang tengah berfikir2 ni, nak tukar jenama, next month nak tukar, dari maxis ke apa ek? Huhu..no idea. tengah usha2 ni mana yang berkenan di hati.

Eyriqazz said...

good luck bro..eden dah upgrade amik pakej transformers..hik3