Pages

Monday, July 5, 2010

Tak Boleh Ping Entri Kat Gengblogger?

Siapa tak kenal dengan gengblogger kan? Ianya salah satu daripada website yang mana anda boleh mempromosikan your blog atau website. Sebelum ni ramai yang complain sebab tak boleh nak "ping" your latest blog entry setelah format ditukar.
Jangan risau kini anda tak menghadapi masalah tersebut. Setelah anda login, make sure click "rumah", kalau dulu automatik ada your latest entry kan.

Setelah "rumah" diclick, tengok kat bawah tu ada entry terbaru, kalau ada le, then lepas pilih kategori apa lagi click le "ping blog"


So anda click depan nampaknya yang entry sudah sedia ada untuk orang baca. Selamat berping gengblogger ya.

6 comments:

~aSHa~ said...

owh selamat berping segmen tu ye..ehehehehe...

notakaki: tak jumpa lagi header sesuai..itu pun kawan yg tlg buatkan header gunung ganang..

eelobor said...

ping jangan tak ping....senang orang lain nak baca entri yang terkini. hehehe

relevan said...

* Kalu tak boleh ping! kita pang! jer..

Hazzy Ishak said...

leceh jugak kan. kenapa tak login macam biasa, tak perlu connect fb. bukan ke hari tu dorang nak buat macam tu.huhu

maslinamansor said...

pernah masuk sekali jer...
pastue tak pernah masuk2 dah... hehehe

Alimaz-Kembara Terasing said...

ok saya pun dah lama tak ping blog kat geng blogger....nanti jangan lupa mbil award kat blog saya yer...

http://alimaz.blogspot.com/2010/07/award-tentang-happy.html