Pages

Saturday, July 3, 2010

Lepas Visitors Datang Blog Anda Mana Diaorang Pergi Pulak

Adakah anda tahu selepas pelawat datang ke blog anda mana diaorang pergi selepas itu? Kalau nak tahu kenalah anda pasang feedjit. Dengan benda alah ni ianya boleh memberi gambaran kepada anda mengenai aktiviti di dalam blog anda, i.e. dari mana diaorang datang, from google ke, link from blog kawan ke, datang direct ke.

Selain itu, boleh tahu bila diaorang masuk lepas tu dari mana, i.e. Kuala Lumpur, Selangor, UK, Vietnam dan macam-macam lagi.

Anyway berbalik pada soalan kat atas tu mengenai blog mana diaorang visit, jom kita ambil contoh kat atas tu.

Mula-mula seorang insan ni from Kuala Terengganu, bukak le komputer paas tu cari le something kat google, of course ianya mengenai piala dunia. Keyword apa? Tak kisah le, yang saya nak citer kat sini mengenai bolasepak.

Seterusnya habis baca mengenai apa yang beliau nak cari then pi le melawat at blog lain, i.e. kat sini tiga blogs yang dikunjungi selepas itu:

7 comments:

Amir Izzat said...

assalamualaikum

wah..blog itu menjadi pilihan..erm.pelawat aku sama kot..hehe. :)

eelobor said...

byk benda boleh belajar kt sini bro...

rasp said...

i dah pasang...
tapi jarang plak dok gi survey *ihiks*

~AmyLiana8886~ said...

thanks coz sudi lawat blog amy..dh pasang dah freejit nie..tu la mmg senang blh tau sape2 lawat blog kita kan..

Eza Rashid said...

mmg mudah,,,sy pown dah pasang,,,,,,thx sharing,,,,tggalkan jejak untk djejaki,,heehhehe

Nina Nurziana said...

waa... nak pasang gak ah ;)

kenwooi said...

it's coz you blog about them right? =)