Pages

Thursday, July 29, 2010

HR Steak House @Kampung Baru

Jom kali ini kita makan kat HR Steak House, No. 56, Jalan Raja Alang, Kampung Baru, Kuala Lumpur. Tempat ni memang famous bagi penggemar steak, chicken chop, lamp chop dan yang seumpama dengannya.

Kalau nak pi sini, lepas aja masjid, beberapa meter lepas tu jumpa le restoran ni sebelah kiri iaitu berhadapan dengan wisma hijrah.

Macam biasa air memang not bad dan murah @RM2.00 segelas. Besar pulak gelas tu.

Yang ni ialah chicken grilled @RM7.50, ada roti 2 keping dan juga jagung. Kuahnya sedikit masin dan ayamnya memang cukup tender, just nice for me. Jagungnya tak begitu fresh but that's fine. Overall I think this meal boleh bagi rating of 8.4 out of 10.

Menu seterusnya ialah chicken chop @RM6.50. Ada fries, kentang putar dan juga coselaw. Ayam memang garing kat luar dan kat dalam memang lembut juga. Kentang memang sedap, sebab crunchy tapi I still suka yang grilled. Memang murahlah kan, keseluruhan 8.3.

Yang ni my daughter's favourite, mushroom soup @RM3.50 dan garlic bread @RM2.50. Supnya memang sedap sebab pekat dan apa ya, sedap le. Tapi roti ni sedikit keras. Lebih suka kalau ianya garing rather than hard. Anyway untuk sup bolehlah bagi 8.3 dan roti 7.9.
So untuk menu kat atas tambah fries, just over RM30.00. Memang berbaloi dan perlu cuba. Secara keseluruhan dapat A- @8.3 for this restaurant dan environmentnya not bad dan kalau nak datang baik pi before 7 sebab takut susah nak parking. Service cepat juga even ramai orang datang.

39 comments:

maslinamansor said...

dekat jer tempat tue dengan ofis mas...

Suliana said...

mcm pernah dgr HR ni, ok, lalu sana blh pegi:-) love steak..hehe

eyriqazz said...

tempat ni memang best..tiap2 bulan mesti singgah...

Lagenda said...

nnt klu mak may kmpg baru, mak sggh kat sini. Err..kedai makan utk lauk pauk kampung 4 t.ari kat tepi masjid tu still ada lg ke?? Sedap gak kedai kat situ..

ejaMaria said...

dah dengar psl HR ni banyak kali dah, tp bila ajak hubby pegi slalu die reject - susah parking alasan die... hmmm... sudah nye dia pegi Station 21 kat bangsar... sabor je...
eh... harga murah la... satu dish tak sampai rm10... murah sangat tuh...

ardinihumaira said...

sebelum puasa kan dni nak makan sedap2.. hehe... steak ni mengiurkan. besok nak cari steak. nyummmm!

AngahSayang2314 said...

wah..nampak sedap tue.. bole la nanti angah try tempat tu ngan hubby hehehe

@ku d! sin!e said...

wah...!
milo es...

Sumijelly said...

Eyriq,, chiken chop sumi pun sedap gak tau...hakhakhak...

Nik... sumi nak g kg baru pun x pernah.. dh dkt 6 thn x g sana...huhuhu...

Sumijelly.com

lydzar said...

sedapnya western food..

tp nak pi, mesti tak dapat sebab out of coverage. penah p kg baru nk lunch, last2 keluar balik makan tempat lain sebab takdak parking.

kecewa je

azzey said...

Sharinginfoz: dkt ke dgn area nasi lemak antarabangsa tuh???

appledia said...

Owwh pernah makan di sini.
Not badla.
Nak suggEst En.Sharinginfoz pi kat Chop n Steak a.k.a restaurant kapal tu lagik tevaikk!
Especially Chicken Gordon Blue dia,mantapp!Dekat2 situ gak^_^

Rina (◕‿◕)✿ said...

sedapnnyeee

velasrizal said...

huuh..kt sini la tmpt slalu kitorg lepak..

kak ina kl said...

hem..pernah lalu tapi tak pernah singgah.lain kali lehlah try.

♥Azie♥ said...

sedap..sedap..bro bila nak belanja saya nie

eelobor said...

suka juga makan steak, tp lebih suka tomyam @ ikan bakar

nursarah said...

oernah makan kat sini bukak puasa tahun lepas. kena makan panas2 baru rasa puas, bila dah sejuk dia jadi muak. ekeke

SyUhAdA said...

dah pegi dah tempat nie aritu..
lbih krg 2 kali..
mmg bes~ mknn sedap n hrga sgt2 brbaloi~

Sharinginfoz said...

maslina: apa lagi terjah

eyriqazz: kiranya loyal customer le ni

lagenda: tak perasan pulak

ejamaria dan lydzar: memang susah juga, hari tu nasib baik ada

angah: jangan tak try

sumijelly: apa lagi masak untuk kawan2 le...

azzey: rasanya memang jauh, hujung berlainan

appledia: kena cuba, thanks for suggestion

velasrizal: kat sini rupanya selama ni u all lepak ya

kakina: kena singgah nnati ya

azie: apa lagi.....

eelobor: nanti kita cari tomyam dan ikan bakar ya

Kancilbiru said...

eh murah jugak harga makanan tu.....berbaloi la pegi sebab rating pun tinggi tu...:)

Anonymous said...

ade contact number tmpt ni?

Sharinginfoz said...

anon: sorry tak ada le pula

Anonymous said...

barU je p td...LAMB CHOP + air laici~!
sangat sEdap~!!!

Anonymous said...

nak tny la.Hr steak house ni bkak dr pkul bpe n hari pe ea?ade spe2 yg thu x?

Sharinginfoz said...

anon: sorry tak sure waktu operasi

Cik Cornetto said...

number phone ad ta????

Sharinginfoz said...

cik cornetto: sorry tak ada nombor telefon

Mas Mesra said...

Memang sedap dan memang murah..! Rasa pun mmg setanding dengan steak house yang lain.

blog-tips-kurus said...

19.9.2011 baru baca n3 ini.

teruja nak p. parking susah yek? rase nak naik motor je. tapi apakan daya, dahle tak de motor, lesen pon x de. hehe!

Anonymous said...

makanan kt sini mmg sedap tp everytime g sini mesti rase cm kne layan cam sampah.bile bru msk mesti tekebil2 xd org nk layan.panggil waiter byk kali pon dorg wat bodo je.da la smph besepah giler(myb sbb terlalu byk customer).tp walaupun dilayan cam sampah dan seekor kucing kurap, bile da order makanan (smpi agak cpt dlm 15-25minit) sumer rase bengang tu ilang sebab mknn die mmg best n harge bebaloi sgt2.dlm semiggu 2 3 kali gak la dtg sini (kire regular customer la) n mmg stiap kali dtg sumpah seranah waiter sbb service sgt2 teruk tp mknn tetap superb.tmpt ni bg peluang org2 miskin cm aku nk mkn mknan western yg enak&lazat tnpe mngeluarkn budget yg bsr.aku bg makanan 8/10, service (3/10), ambiance (1.5/10). tq

Don't Judge A Book By It's Cover said...

dah pernah makan at cni , oke , sedap sangat . tambah plak student , price dea not bad n takd lha mahal sangat :)

Anonymous said...

hi sume,
sy baru je pas berbuka pose kt cni,
...
masuk kedai, terus order,
after 1 minute: air smpai
after 4 minutes : mknn smpai
kejap je kan? teruja sy, mkn smbil senyum :)
peut kyg, hati pn senang.

tp x tahu la plak kan kalau ade org kate pelayan kedai ni x bape bgs, tp bg sy sume kedai pn cm tu.
i think, kite yg kene panggil pelayan tu tuk amik order, maybe dorg sume bz/ x nmpk customer. takkan duk tgu bulan jatuh ke riba dok? renung2kan.

Anonymous said...

Kalau awek mmg laju dorg gi serve .. mcm semut serbu gula ...
Tips : Bawak awek klu nak servis cepat ...

Anonymous said...

lain plk jadi kat aku.dulu penah mkn kt sini utk dinner.tunggu waiter amek order je dah over 30min,sbb dah lama sgt tunggu so aku pi kaunter terus.brader kt kaunter tu mcm nk xnk je layan.then ade waiter passing sebelah aku,so aku ckp la kt dia aku n the geng ni dh tunggu lbh kurg 30min,boleh x amek order?aku rasa bahasa aku nice kot,tapi brader ckp dgn muka msm suruh tunggu kjp.so aku pi la duduk blk,15min lps tu baru nk dtg kt kitorg.mmg aku dah menyirap time tu, "waiter" yg sebenar adalah kami,bkn dia.punyalah lama kami tunggu.tu baru tunggu utk order,tunggu mknn nk smpai aku x ingt lak brape minit.tapi bab mknn aku mmg setuju la mmg sedap.

tapi sebagai tanda terima kasih aku kt diorg,aku tinggalkn hadiah kt meja sblm blah... "service damn slow + layanan x mesra pelanggan!" aku tulis besar2 kt meja guna sos cili :P

aliff faisyal said...

Hari raya ni kedai to bukak bila? Hari ini ada x

niesa sassa said...

Ya..kdg2 pi mmg servis.bad bad...tp x penah teruk sgt.....mmg sedap,saya bukan pggemar beef steak..satu hari try...mmg sedap,cuma mmbr pnah try lamb chop...perh...rasa kambg sgt..tak blh masuk..rasa kmbg xpe ni.hamis ckit..hmm xpela taksuka sgt lamb chop..u guys kne tru cuppucino blended dia mmg bes ..yg tak blh lupa nkng toilet nmpk tikus berlari2..haishhh...besoo oi..apapun sagt murah....

iRiSh ARI said...

Hari jumaat buka x???

Sharinginfoz said...

Irish ari: kalau tak silap hr2 buka