Pages

Monday, July 26, 2010

Jom Tengok Anak-Anak Belajar

Jom kita tengok Danish tengah belajar. Entahlah sebagai anak lelaki rasanya susah sikit in term of nak suruh dia belajar. Kena cakap banayk kali baru dia buat. Tapi kalau tengok tv atau komputer kejap aja.

Lain pulak dengan anak pompuan, Afiqah ni tak perlu nak suruh, dia tahu sendiri. Rasanya macam tu kot perbezaan anak lelaki dan pompuan. Apa pandangan anda?

12 comments:

ardinihumaira said...

hehe.. lelaki memang dia banyak pk main sket. pempuan mudah nak belajar tapi tahap kefahaman lelaki biasanya lebih cepat daripada pempuan walaupun dia belajar sekejap ;)

Lagenda said...

pompuan kan cpt matured dr lelaki..biasa lah tu. Bdk2 lelaki ni akan serius belajar bila dia nak naik sklh menengah je..itupun klu disedarkan dr awal..huhuhuuuu

eelobor said...

yer kut sbb dulu2 pn aku malas nak membaca, hehehehe

maslinamansor said...

takpe... selalunya lelaki lebih pandai dr wanita... :)

ejaMaria said...

alahai nampak innocent jer masing-masing... :)

Kazaztan Team said...

setuju...w/p tiada anak pompuan tp dpt rasakan anak pompuan nie rajin skit...anak lelaki nie asik igt main je...tp tak semesti ye die taktahu..kkdg knowledge die lg byk dr yg pompuan cuma diorg nie tak nak tunjuk aje...kite yg mak bapa nie igt die org tak tahu ape2...

~aSHa~ said...

own nama anak danish jugak ye? nakal tak? soalan pertama keluar bila tau ada org ada anak nama danish jugak..ehehehehe


sy lak berbeza skit..
danish sy...tak perlu disuruh2..kalo suh sekali je contoh baca doa makan(kecik lagi..tak nampak la lagi peel nye kan)...

si adik lak, girl....siap kita ugut2 takmo buat susu kalo tak baca doa makan, ni contohnye...

begitu jugak dgn kemas2 brg yg dah sepah..si abg ok je bila disuruh, si adik..tak tau la...ehehehe takmo sebut..nanti doa lak..

Sharinginfoz said...

ardini: memang lelaki macam tu kot...

maslina: i did not say that, u did..

ejamaria: hmmmm, teringat masa dulu2 kita belajar kan

asha: maacm tu le, ramai guna nama danish kan....

relevan said...

Nora danish..

Solehah said...

anak buah saya yang lelaki excellent..x payah suruh buat keje rumah..memang tu minat dia..n dia rajin membaca..

Amir Izzat said...

hurm..pompuan rajin lelaki aktif..hehe..entah la..lelaki mudah bosan sebab cepat faham macam kak Dni cakap kot..hehe

azzey said...

Sharinginfoz: Yupp!!! u r right....