Pages

Friday, July 30, 2010

Tudung Mana Satu Pilihan Anda?

Bagi yang pakai tudung sure kekadang menghadapi masalah mengenai cara pemakaian tudung kan? Yalah sekarang ni kan macam-macam trend / ikutan. Berikut nak share mengenai trend masa kini mengenai pemakaian.

Yang ni sure ramai yang kenal kan, siapa lagi kalau tak Ekin. Alah isteri mawi tu. Beliau menjadi duta ariani @ jakel, rasanya ramai yang beli tudung ariani setelah lihat cara beliau pakai. Actually tudung jenis ni memang mudah, tak payah nak letak pin ke nak kemaskan betul-betul sebab anda just saut aja. Done.

Kedua cara pemakaian oleh wardina. Cara beliau ialah lilt kat bahagian belakang kepala. yang ni rumit sikit kan. tapi yang penting pemakainya rasa confident dan santai.

Yang ni pelik sikit tapi percayalah ramai juga yang ikut cara ini kan. siapa tak kenal dengan yuna or yunalis zarai. ramai remaja yang ikut stail beliau. Yang diperlukan ialah selendang panjang dan juga anak tudung. So pakai anak kat dalam pas yang selendang panjang tu kat luar.

Last sekali yang saya nak kongsi ialah cara bienda. Yang ni macam lain daripada yang lain kan kat Malaysia. Yang ni diikat macam sanggul pulak.

So memang banyak lagi cara, apa lagi comment time.

31 comments:

Lagenda said...

Wahhh...sharinginfoz yg jantan gagah perkasa pun tahu ttg jenis2 tudung?? Ni dah cukup hebat...syabas beteh!!

fanadz said...

hehe.pandai! sekarang ada tudung syria..cara pakai lebih kurang macam tudung ekin..sauk je.hehe.tapi dia ada 2 keping, 1 inner(biasanya bercorak) dan bodynya kaler kosong.

maslinamansor said...

mas lebih suka tudung bawal. Tapi kalau pilih cara pemakaian tudung, prefer wardina

Dayung Serian said...

Suka cara pemakaian tudung oleh wardina. nampak sopan :)

azzey said...

Sharinginfoz: now sker yg sarung.....easy.....tp sesuaikam ngan aksesori....pasti x mengecewakan......hu3...

Sumijelly said...

sumi x reti pakai tudung jenis macam tu..
tudung sumi yg biasa... lipat 3 segi pas tu pin kat tgh dan lipat kiri kana.. tu jer...
paling senang dn sesuai dgn bentuk muka sumi..hik3

Sumijelly.com

Ckin Kembaq said...

kalu nak pakai tudung cm ekin tu jadi segan la...bab dia btul2 paras dada..hee tak penah pakai le katakan...better tudung bawal..suka tdg wardina pakai..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hehehehe skunk tgh dok pakai tudung cam ekin tu..
n cara biasa biasa tudung bawal tuh... yang lain tak pernah cuba pun lagik sebab rasa cam rimas.. hehehe

kekadang pakai cara biasa lagik selamat.. sebabnya kalau trend dah habis.. takder la cam nampak baru nak mula pakai.. hehehehehe

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

lydzar said...

suka pakai shawl dan gaya mcm wardina

Anna Da Lady said...

Saya suka tudung yang sarung stail yang pertama..sebab ia CEPAT,SIMPLE,TAK SUSAH2 nak IRON..pendek kata tak 'renyah' la...

J.M.R said...

pasni songkok lak bro..heheh

Hariz said...

Saya suka cara wardina..

New Entry Prof-Hariz
HADITH MENGENAI WANITA

ardinihumaira said...

dni suka tudung awning... ;) yang macam wardina

rasp said...

suka tengok org berfesyen dgn macam2 stail tudung...
tapi i sendiri guna cam ekin tu...
sebab senang nak pakai...
tapi susah nak dpt yg labuh nye...

BLOG CINTA said...

asalkan bertutup tak nampak leher..aurat oklah tu hehehee..

wardina mmg sweet..

Rina (◕‿◕)✿ said...

rina suke yg biasa2 je

shawl pun ok gak, stylo~

ataicha said...

ada lagi tudung bro x masukkan nie..


yang ni stail terkini je..
suka tgk ala2 Wardina pakai sebenarnya..

2 bawah tu cam serabut pun ada gak.
satu terlalu banyak kain.. kang berjalan kat pasar malam sangkut situ sini plak.. ahaks..

tapi sebenarnya apa2 stail.. ok je asal tutup aurat yang sepatutnya tutup...

ala2 bienda lawa.. cuma kan.. bahagian depan tu x tutup habis... x sesuai ngan tujuan utama pakai tudung kan..

munna said...

munna suka yg ariani.. senang , simple dan ringkas

AngahSayang2314 said...

suka tengok org berfesyen gak..kadang2 angah tiru gak org punya stail tapi seronok yg penting tak melampaui batas sudah

HaiDa HiDa said...

wahhh macam2 tudung ada skank kan.. sampai x tercuba.. hehhee.. saya lebih suka tudung bawal jer.. lgpun mmg family berniaga tudung bawal.. hehee..

pakai gak tudung ekin tpi tuk kuar jemur kain dan buang sampah.. :)

appledia said...

Tusung "Wardina" tukan pencetuss,kire "evergreen" gakla.Yang "ekin" punya owning da ready made sangat sesuai tuk oang zaman sekang yang serba bizis..tapi tu ar mahalllllll^_^

makdara TERDIVA said...

muka i tak seswai tudong bienda..lagi mulat..yg yuna tu tengah 'in' skrg..dan tengah gila kumpul shawl.. :)

noor afzan said...

tudung style tokti kita takde ke?
macam2 dah style dia skang.
=)

Nisa A. said...

saya suka pkai shawl dengan anak tudung syria :)

Sharinginfoz said...

yang penting kita tahu sebab apa kita pakai tudung kan...

Rabia Sensei said...

Haha! Cayalah bro! Bukan perempuan jer yang tahu review pasal tudung. Tapi lelaki pun sudah pandai sekarang. Ini lah dikatakan serba boleh, serba tahu...hehehe~

HaiDa HiDa said...

tak kisah la kan tudung mana2 pun, janji kita tak menyimpang dari kenapa dan mengapa kita bertudung.. dan janganlah kerana tudung, timbul kontroversi plak.. :)

nabilah abd rahman said...

cara wardina lagi bes....

Amir Izzat said...

hehe..saya suka cara wardina..cantik!! ada lagi tak pompuan yg pakai macam wardina? hurm...

fanadz said...

amir;ade..ramai je suke pakai shawl mcm wardina..cantik kan..:D fesyen tu tak ilang lg.hehe.

Anonymous said...

pakailah tudung apa pon asalkan tak jarang and labuh bwh dada..