Pages

Thursday, July 8, 2010

Jangan Percaya Sotong Paul, Khuatir Rosak Akidah

Ramai orang bercerita mengenai sotong yang bernama paul semasa piala dunia kali ini. Entry ni memang pendek just sama-sama kita ingat mengingati antara satu sama lain. Jangan percaya apa yang dilakukan oleh sotong kurita ni even 100% betul.

Bukannya apa takut rosak akidah kita yang beragama Islam.

19 comments:

lydzar said...

betul3..itu semua kebetulan belaka kot

maslinamansor said...

yup... mas sokong. Kebetulan jer...

nsk collection said...

DIA nk uji hamba-Nya melalui sotong ni....

naz said...

cuma nasib :)

Penulis Seni said...

sapa sotong tu sbnrnya?

Hazzy Ishak said...

With Love,
Kenyataan Rasmi Panel Syariah ESQ Leadership Center Sdn. Bhd

JMR said...

xke pelik sumer ramalan dia btol? musykil nih..

velasrizal said...

dh jerman kalah mesti kena goreng sotong ni..

TiKa LEh said...

xpyh prcya pun...

relevan said...

Ingat nak buat lauk je Sutung ni..

ardinihumaira said...

ianya terjadi pun kerana kekuasaan Allah, bukan sebab sotong tu yang berkuasa, kan ;)

miss nina said...

walau 100% betul, anggap je kebetulan
siapalah Paul untuk meramal, dia pun makhluk Allah jugak

Lagenda said...

Kena goreng?? Sian dier..ce tgk kerjaya baru dier ni nnt..mak rekomenkan kat si Paul tu pas abes world cup tu.

http://lagenda-duniablogku.blogspot.com/2010/07/kisah-si-sutun-paul.html

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo sotong pun nak percaya gitulah.kalu percaya sotong tu sedap ker tak, try masak kicap ker..hehehehe

~ ReD ~ said...

errmmm..x layan sotong dan bola ni..x pasal2 je pesong akidah nanti.


Latest entry : Pengakuan Terbuka : Aku Curang Pada Kekasihku!

Matjoe said...

haha, macam2

Nisa A. said...

uishhhh kebetulan sungguh sotong ni duduk atas box team bola yg bakal menang.
menang kalah ikut keupayaan team yg lawan, bukan ikut si sotong nihh~ ohh tidak2~ jgn percaya masyaAllah.

eelobor said...

ambik goreng kunyit pun sedap sotong tuh

NiZaM Limited said...

haha..nape ade isu nak percaya ke taknak percaya sotong tu..sotong tu dok kat kotak tu je..bukan dia CAKAP pon mane2 negara yg menang. manusia sndiri yg budus kata makhluk tu bleh meramal..letak la ikan paus ke, tenuk ke, kalo dah kebetulan tu..kebetulan la jugak..adehh..

papepon jom TERJAH sini plak..=p
http://nizamlimited.frenzyfm.my