Pages

Monday, July 5, 2010

Penjaring Terbanyak Piala Dunia 2010

Sekarang piala dunia dah hampir penghujung, hari rabu nanti bermulanya perlawanan separuh akhir piala dunia. Agak-agaknya kali ini siapa akan menjadi penjaring terbanyak @ kasut emas. Penjaring terbanyak adalah seperti berikut:

5 Gol
  • David Villa (Sepanyol)
  • Wesley Sneijder (Belanda)
  • Thomas Mueller (Germany)
  • Diego Forlan (Uruguay)
4 Gol
  • Miroslav Klose (Germany)
  • Gonzalo Higuain (Argentina)
  • Robert Vittek (Slovakia)
3 Gol
  • Luis Suarez (Uruguay)
  • Landon Donovan (Amerika Syarikat)
  • Luis Fabiano (Brazil)
  • Asamoah Gyan (Ghana)
David Villa
Wesley Sneijder
Miroslav Klose
Thomas Mueller

Mengikut netvigator, pada piala dunia yang 3 ke belakangan ini pemain yang mendapat golden boot ialah:

1998 Davor Suker Croatia 6
2002 Ronaldo Brazil 8
2006 Miroslav Klose Germany 5

11 comments:

Azman Roslan said...

cayalah david villa.. aku sokong spain..


azman roslan telah datang ke blog ini

eelobor said...

Go Germany.....

-aTie- said...

x sabar tunggu sape yg dpt masuk final :)

Khaizarien @ atie Blog

Syida Shukor said...

teheee syida tak follow sangat bola tapi suka dengar org borak2 pasal bola wpun tak minat :P

sawanila.com said...

we'll wait n see.....

kenwooi said...

the top players =)

JMR said...

mcm klose je dpt lg nih..

zool said...

David Villa boleh dpt penjaring terbanyak

HaiDa HiDa said...

arap2 spain dapat ke final.. david villa terus tmbah gol tuk penjaring terbanyak.. :)

rasp said...

tak sabar nak tengok juara!

Suara Hati Ini.... said...

klose yang comey..:)