Pages

Friday, July 23, 2010

Imam Muda Menghampiri Penghujung: Episod 9, Biodata Asyraf, Hizbur, Aran dan Taufek

UPDATE:
Nampaknya episod 9 sudah tamat sebentar tadi dan dua imam muda tersingkir. IM Aran dan IM Taufek keluar pada minggu ini. So bagi IM Hizbur dan IM Asyraf minggu depan adalah final. Good luck kepada yang terkeluar dan yang masih kekal.

Credit to iamyiwern @ youtube.
Imam Muda on Wall Street Journal US

Minggu ini mengenai warga emas di Negeri Sembilan. Mereka perlu menyelami hati mereka, tacke hati mereka dan biar mereka dapat share masalah mereka. 50% ujian bertulis dan 50% praktikal. Kedudukan di minggu ke-8

Tempat 4: Aran
Tempat 3: Hizbur
Tempat 2: Asyraf
Temoat 1: Taufek


Kejap aja masa berlalu kan? Malam ini, 23 Julai 2010 sudah menjangkau episod ke 9. Ianya bermula pada 28 Mei yang lepas dan minggu depan 30 Julai sudah ke final. Pada episod malam ini, 4 imam muda masih kekal iaitu, Asyraf, Hizbur, Aran dan Taufek. Siapakah yang bakal meneruskan ke peringkat yang ditunggu-tunggu dan kemungkinan ada Imam Muda (IM) Masuk? Kita nantikan malam ini pada pukul 9.00 malam di Astro Oasis 106. Jom kita tengok biodata mereka:

Biodata Asyraf:
NAMA PENUH: MUHAMMAD ASYRAF BIN MOHD RIDZUAN
ASAL: Pulau Pinang
UMUR: 26 Tahun
TARIKH LAHIR: 12 Februari 1984
STATUS: Berkahwin
PEKERJAAN: Imam
PENDIDIKAN TERTINGGI: Ijazah Sarjana Muda Usuluddin & Fiqh, Universiti Malaya
Biodata Hizbur:
NAMA PENUH: HIZBUR RAHMAN BIN OMAR ZUHDI
ASAL: Baling, Kedah
UMUR: 27 Tahun
TARIKH LAHIR: 01 April 1983
STATUS: Berkahwin
PEKERJAAN: Guru Tahfiz
PENDIDIKAN TERTINGGI: Sarjana Muda Syariah (Tahun Akhir),Universiti Al-Azhar Mesir
Biodata Aran:
NAMA PENUH: AHMAD HAZRAN BIN AHMAD KAMAL
ASAL: Mantin, Negeri Sembilan
UMUR: 26 Tahun
TARIKH LAHIR: 28 November 1984
STATUS: Bujang
PEKERJAAN: Pegawai Bank Islam, Bahagian Jabatan Syariah Bukit Damansara, Kl
PENDIDIKAN TERTINGGI: Sarjana Muda Al-Quran
Wa Qiraat, Universiti Al-Azhar Mesir
Biodata Taufek:
NAMA PENUH: MOHD TAUFEK BIN MOHD NOH
ASAL: Mersing, Johor
UMUR: 26 Tahun
TARIKH LAHIR: 14 Julai 1983
STATUS: Bujang
PEKERJAAN: Perunding Motivasi
PENDIDIKAN TERTINGGI: Sarjana Muda Sains Serta Pendidikan (Pengajian Islam),Universiti Teknologi Malaysia

13 comments:

AngahSayang2314 said...

agak2 siapa ke final
i follow uuu

zara aiza said...

En. Taufek tu sgt terkenal kat UTM Skudai sbbnye dia sgt aktif sbg MPP, jd imam kat Masjid Sultan Ismail UTM dll..undi Taufek.. v(^_^)

Suliana said...

mcm azhar yang menang jek.. taufek tu bukan yg nikah dlm imam muda tu ke??

Hazzy Ishak said...

ramai lagi yang masih bujang...

velasrizal said...

tak sabau nk tggu final..

Cari Hartanah Untuk Pelaburan ?

Encik Tikus said...

wahh. semua mantap-mantap ;)

rasp said...

dagdigdug.....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

seyesli saya baru tengok 2 kali. Itu pun ulangan.


*memang jarang buka TV. hanya untuk berita aje.


kalau on aje, budak2 pun nak menyempit sama...homework ntah ke mana.

malam ni cuba tengok.

nas said...

wahh...mereka sumer ader pendidikan tingi2..lagi2 kat arab..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Adiq tanya kenapa saya menangis.

sedih saya kata.

anak-anak sekarang...


**Asyraf kelihatan lebih menonjol.

Sharinginfoz said...

suliana: rasanya betul le, dia dah kahwin

azrina: semoga kita apat mengambil iktibar atas episod ini. hargailah ibu-bapa. apa-apa pun good luck bagi asyraf dan hizbur. Bagi aran dan taufek semoga berjaya di luar sana

ardinihumaira said...

bersih je muka diorang ;)

fiD said...

hehe, xlayan loh, sebab xde tv, heee